RSS

5/107 – Kabóca

16 dec

Látszatra egészen inteligencsen nézek, de a valóságban annyi ész sincs most a fejemben, amennyit az Úr egy kabóca hátsójának adott. (Ez a szófordulat egyébként Crichton Az Androméda-törzsében volt. Nem tudom, ki fordította, de én mindig is szerettem, pedig amikor olvastam, még azt se tudtam, mi a kabóca. A Családom és egyéb állatfajták csak Az Androméda-törzs után következett. Igen, régen sem voltam normális.) Akármennyire vágtam a centit az elmúlt héten, most mégsem bírom felfogni, hogy ez itt és most egy hétvége. Egy szabad hétvége.

Jó, csak részben szabad, holnap ugyanis családi banzáj lesz, további születésnapokkal vagy névnapokkal vagy mi a tökkel. Tegnap este komolyan megkértem anyósomat, állítson nekem össze egy listát arról, hogy mikor van a kölykök valódi meg hivatalos névnapja, szülinapja, “első-tejfogam-kihullásának-emléknapja”, “a-nap-amikor-először-fogtam-fél-kilónál-nagyobb-halat” meg mittomén. Ezek a töpörtyűk nagyjából úgy vannak az ünnepeikkel, mint Királyi Második Böske, akinek van egy hivatalos születésnapja, amikor reprezentál és tortázik, meg egy valódi, amikor valószínűleg mamuszban ül corgik között, és szintén tortázik. Egy évben annyiszor ünnepeljük őket, mint a nyű. Ennélfogva holnap ereszdelahajam van meg ajándékok átnyújtása, anyósom pedig reménykedve mondá, hogy ha ennek a példánynak is varrok egy díszpárnát, akkor mind a háromnak lesz, és hát ugye. Úgy, bólintottam rá, bennem meg lehet bízni, én bármikor előrántok a hátsómból varrok másfél óra alatt egy díszpárnát. Majd. Valamikor ma. Vagy holnap.

Eszemtől és aktivitáskész állapotomtól kitelt volna, hogy ma is Tinky Winkynek öltözzek (aww, meleg puha izékék), de tegnap este leöntöttem kávéval. Már akkor is formában voltam, nem kellett várni ma reggelig. Ezért csupáncsak a kontraszt kedvéért valami mást vettem fel, nem pedig nyafogóruhát.

Ha élesebb szemű olvasóként gyanakodva nézitek a képet, hogy “hm, mintha ennek a kardigánnak más színe lett volna a múltkoriban, talán rózsaszín vagy narancs”, nem a ti szemetekben meg készüléketekben van a hiba. Ez egy harmadik kardigán ugyanabból a modellből. Lehet röhögni.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2017/12/16 hüvelyk tél

 

4 responses to “5/107 – Kabóca

 1. Zsuzsi

  2017/12/16 at 10:09

  Szerintem ez egy tök jó kardigán. Ebben a színben is. Nekem hasonló módon van két darab ugyanolyanom egy kicsit eltérő, piros-fehér csíkosból. Két különböző méret. Egyik nyárra, másik több aláöltözéshez… 🙂 Ha lett volna több szín is a Köki Hádában annak idején, nálam is több lenne. 🙂

   
  • mák

   2017/12/16 at 10:50

   Gyanítom, én is megveszem még a szivárvány többi színében ezt a modellt, ha a hozzávetőleges méretemben szembejön. 🙂

    
 2. peony67

  2017/12/16 at 13:51

  Nyeh, nálam még kabátból is lehet ugyanolyan fazonból több színt találni… ruhából meg kardigánból… az a minimum 🙂 Olyan hétvégéről mesélsz, amikor azon gondolkozom, hogy TÉNYLEG nincs dolgom, vagy csak elfelejtettem valamit… na nem mintha fennállna ennek a lehetősége, minden gondos szervezés és előredolgozás ellenére borul minden terv és kb jan 3-ig tuttira be vagyok táblázva… miért is nem mentem tanárnak…

   
  • mák

   2017/12/16 at 13:53

   Nézd, én tanárnak mentem, aztán így is folyton el vagyok havazva… 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: