RSS

5/106 – Stílusgyakorlat

15 dec

Fél háromkor ébredtem, mégpedig arra, hogy nem tudok megfordulni az ágyban. Naná hogy nem, ha Nagyseggű Maruszja éppen ott tanyált a lábamon. Valahogy kiráztam belőle a zsibbadást (a lábamból, nem a macskából, az definitíve nem volt elzsibbadva – eposzi jelzőjét meghazudtoló keccsel távozott, és fél perccel később már ott verekedett a másik állatkával afféle hajnali testedzés gyanánt), aztán jobb híján felkeltem. Főztem egy kávét, aztán nekifeküdtem a mai beadandóimnak.

Általában én vagyok az a népség-katonaság, aki mindent idejében megcsinál, és olyasmit igen ritkán érek meg, mint ami ebben a félévben volt szinte mindegyik határidős feladatommal, mármint hogy húzom-nyúzom, kelletlenül melózgatok időnként rajta, és szó sincs a Szokásos Eljárásról, amelyben ugyan sokat nyafogok, de rendszerint már napokkal korábban kész vagyok, és csak azért nem adom le határidő előtt, hogy ne nézzenek nagyon strébernek. Nem, most tényleg rengeteg húzás-nyúzás meg prokrasztinálás van folyamatban. Nem vagyok formában, no. Valószínűleg amúgy az a fő gond, hogy egyes projektjeimben nem hiszek eléggé, pontosabban elvesztettem a hitet bennük, mások meg egyszerűen csak túl értelmetlennek látszanak ahhoz, hogy érdemes legyen energiát feccölni beléjük, akár kötelezőek, akár nem.

A doktori tanulmányaimhoz fűződő feladatok ebben a félévben a szokásosnál is hülyébbnek tűnnek: szinte mindegyik abból a fajtából van, hogy “szopatnak, anyám, stop”. Nyilvánvalóan nem sikerült a doktori iskolán átállniuk mentálisan a “3 + ízlés szerinti elég sok” képzési évről a “2 + 2”-re, mert ha ez megtörtént volna, nem adnának nekünk feladatokat csak a feladat kedvéért. Most is egy olyan szarral tököltem, hogy tessék kigyűjteni a terminus technicusokat egy (számomra, pontosabban a disszertációm számára) teljesen hasznavehetetlen tanulmányból és rövid magyarázatokat fűzni hozzájuk, valamint írni “egy jó tudományos értekezést meg egy rossz tudományos értekezést”, esetleg “egy jó esszét meg egy rossz esszét” a kutatási témámból. Stílusgyakorlat, bmeg, hát kinek van erre szüksége Damoklész kardjával a feje fölött. És erre a három izére kapunk egy darab jegyet. Nagyjából egymástól, amúgy – a jegyadást a tanár gondosan kiszervezte nekünk, és az is hosszú tratatívákat igényelt, hogy ne legyen kénytelen mindenki elolvasni mindenki más összes izéjét, csak három vagy négy emberét. Az előző doktori szigorlatomon roppant bölcsen mondta a doktori program vezetője, hogy egy doktorandusz érési folyamata leginkább a disszertáció írása közben valósul meg. Ez viszont, teszem hozzá, csak akkor lehetséges, ha nem pisztergálják közben az embert állandóan mindenféle aprószarral, hanem hagyják békén melózni. Ezek meg nem hagynak.

Ha már itt tartunk: nem csak azért lesz muszáj passziváltatnom a következő félévemet, hogy egy kis lélegzethez jussak, hanem azért is, hogy valamiképpen visszanyerjem a hitem abban, érdemes ezt egyáltalán megcsinálni. Komolyan, még egy olyan feladat, hogy “helló, ma szombat, szerdára kérek egy húsz perces előadást ebből és ebből a témából”, aztán hagyom a fenébe az egészet, tudjátok, kivel szórakozzatok.

Na mindegy. Enervált vagyok és nyomorult, ezt meg szokás szerint katicákkal meg madárkákkal és más házivarrott izékkel próbálom kompenzálni. Kérdéses, ez mennyire sikerül, de valahogy leadom a szarokat, és valahogyan letanítom ma délután az 5×45 percemet, aztán összecsuklom, és a holnapot a Bűnök Barlangjában fogom abszolválni. Istenkém, ez azért roppantul elkeserítő, hogy mindösszesen abban találok vigaszt, milyen jól el fogok molyolgatni egy csomó színes puha anyaggal, ha végre vége ennek a munkahétnek. Blöe.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/12/15 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: