RSS

5/64 – Diwali!

03 nov

Évek óta dolgozom azon, hogy kihízelegjem női barátaimat ide Bürgüncfalvára megünnepelni a Diwalit*, amikor enni-inni-mécsesezni és ajándékozni szokás. Mondanom se kell, eddig még csak egyszer jött össze, az is az ante blog időkben. Úgyhogy idén mindhárom, ilyen-olyan átfedésekben leledző nőbaráti köröm tagjait meghívtam abból a megfontolásból, hogy ha egyharmaduk megjelenik, már akkor is beljebb vagyok.

Nos, ezt speciel jól láttam, egyharmaduk meg is fog jelenni, már persze ha délutánig nem következik be valami előreláthatatlan. Néha tényleg nem tudom eldönteni, velem van-e a baj (na meg a Repülő Kutatóval – neki se nagyon megy az emberek idehízelgése, amikor ő próbálkozik vele), vagy azzal, hogy falun lakunk. (Falun, rosseb, egy kultúrtanya-turistaparadicsomban. Félórányira a székesfőfalu közepétől.) Az egésznek viszont az a nagyon sajátos következménye, hogy ha mégiscsak beesik egy vendég, akkora csinnadrattát csapunk körülötte, hogy húha. Most ugyan megpróbáltam ráülni a kezemre (bár az tagadhatatlan, hogy a Repülő Kutató barlangjának káosza különösen annak tekintetében tűnt tarthatatlannak, hogy nem csak én leszek itthon egész héten meg a macskák), de már most ott tartok, hogy háromféle csipegetnivaló, főétel, süti. Fele már kész is van, jelzem. Mink controlfreakek már csak így szokjuk.

A macskák viszont már most erős gyanakvással állnak hozzá a mai programhoz, pedig hol van még a vendégek bejövetele. Poci befeküdt a plüssállatok közé “én csak egy szobadísz vagyok, kéremszépen” arccal, Celofán pedig a miheztartás végett kicsit sem célzatosan lehányta az ablakot, aztán nyikorogva beállt a tálkája elé, hogy “kérek még”. Ehe, ehe.

Mindenesetre én most salalázva el a naan kenyér meg a keralai halcurry előkészületeinek erányába. Tarkán és sziporkázva, mint ez egy fényünnephez illő. Salala.

Itt pedig a plüssróka, a plüssmedve meg a plüssmacska.

 

* A Diwali mozgóünnep, minden évben máskor van – idén speciel október 19-én volt, úgyhogy gondoltam, senkinek nem lesz abból baja, ha ennél is tovább mozgatom.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2017/11/03 hüvelyk macs, ősz

 

5 responses to “5/64 – Diwali!

 1. Eszter

  2017/11/03 at 10:24

  Én is nagy Deepavali-rajongó vagyok (Malajziában ez a böcsületes neve, s én ott találkoztam vele először)…és most adtál egy ötletet a jövő évre 😉
  A vendégek vonakodása egyáltalán nem ismeretlen jelenség a mi portánkon se – hja kérem, mi egy nagyfalu-környéki kultúrtanya-turistaparadicsom egy onnan 130 km-re eső, atomlandi sváb faluhoz képest, ugye?! Viszont aki eddig elszánta magát a látogatásra, olyan full extrás vendéglátásban volt része, hogy azóta is visszajár(ást tervez). Szóval apró lépések művészete ez, én amondó vagyok…meg hát mindig annak kell örülni, aki eljön 😉
  Nagyon szép ünneplést Nektek ma estére!

   
  • mák

   2017/11/03 at 11:29

   Köszi. Na majd megosztjuk a tapasztalatokat jövőben, kinek mi sikerült. 🙂

    
 2. Zsuzsi

  2017/11/04 at 09:18

  Kezdd mindjárt azzal, hogy csatolod a menütervet a meghívás mellé! Én tuti mennék ilyen kínálatra. 🙂
  Eszter, te merre laksz? Csak, mert a távolság, meg a svábfaluság miatt akár anyukámék környékén is lehetsz. 😀 Ők Eplényben laknak, az kies Bakony ölén. 🙂

   
  • Eszter

   2017/11/09 at 09:07

   Zsuzsi, én ugyan a Bakony-aljáról származom (eredetileg somlai leány lennék), de Paks mellé jöttem férjhez – erre utalt az “atomlandi” kifejezés a sváb falucskánk előtt (melynek neve Györköny, sváb nevét meg nem szoktam tudtul adni, mert angolosan ejtve szűnni nem tudó vihogórohamokat vált ki).

    
   • Zsuzsi

    2017/11/09 at 09:45

    Na, akkor azért (legalábbis születésileg) mégis csak Bakony. 🙂 Az atomlandi nem esett le, valamiért amolyan Isten háta mögötti szinonimaként értelmeztem. 🙂

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: