RSS

5/16 – Pad a napsütésben

16 Sze

Éppen piacra indulok, úgyhogy esetleg lehetnek közületek olyanok, akik felhúzzák a szemöldöküket: ugyanbizony mi a csudát keresek én itt ilyenkor, ha tegnap már nyígtam egy kört arról, hogy ma a 4:37-es busszal kell indulnom Pexre.

Gyertek, röhögjetek rajtam velem együtt: eltévesztettem a napot. Vanazúgy, hogy az sem igazán előnyös, ha az ember túl rendeske. Amikor megkaptam az órarend első változatát, máris hűségesen bevezettem az alkalmakat az előjegyzési naptáramba, aztán amikor kijött a második változat, pótoltam azokat az időpontokat is, amelyek az elsőből hiányoztak. Arra viszont nem figyeltem fel, van-e az időpont-pótlás mellé időpont-változás is. Nos. Izé. Volt. És én erre csak tegnap du. jöttem rá.

E ponton persze csak örvendezni tudok annak, hogy nem foglaltam hotőjt péntekről szombatra, valamint nem pendliztem el még pénteken Pexre, mert ha szombat reggel tízkor jöttem volna rá üres terem és hiányzó kollégák láttán, hogy mekkora ordas időzítési hibát követtem el, biztosan meg is üt a guta. Így, a jelen helyzetben, csak egy előre megvett odavissza diák-vonatjegyet buktam el, ami ugyan pénz, de csak pénz, és abból sem elképzelhetetlen sok, viszont definitíve nem gutaütés.

Ennélfogva, juhé, van egy teljes hétvégém, és ez a teljes hétvége egészen keddig tart, hát el sem tudjátok képzelni, ez most engem minő mértékben tesz boldoggá. Nyilván sok szép értelmes célra fel lehetne használni ezt a plusz napot, ami balfaszságomból kifolyólag vált szabaddá, de énnekem ilyenkor eszembe szokott jutni egy anekdoton. Az arról szól, hogy egy newyorki* hotelben együtt lakik két professzor, akik közül az egyik a bölcs Keletről, a másik pedig a sietős Nyugatról érkezett ugyanarra a konferenciára. A nyugati javaslatot tesz a keletinek arra, hogy milyen közlekedési eszközzel tudnák tíz perccel hamarabb megtenni a távot a konferencia helyszínéig, hogy időt spóroljanak. Meg is érkeznek a tervezettnél tíz perccel korábban, a keleti professzor meg ezen a ponton leül odakint egy padon, és az éltető Nap felé fordítja az orcáját, majd elégedett mosollyal behunyja a szemét. “Mit csinálsz, ember? Miért nem megyünk be?” “Most spóroltunk tíz percet, nem? Azt hasznos módon kell eltölteni.”

Egen, jól sejtitek. Mára a Bűnök Barlangja lesz az a pad ott kint a napsütésben. A való világban ugyanis, sajna, igencsak esőre áll.

Eső ide vagy oda, ma mindenképpen fel akartam venni a frissiben átpofozott ruhámat, úgyhogy tessék, ez egy lehetséges változat a több tucatból, amivel majd valószínűleg találkozni fogtok itt a blogon. És most tényleg elmegyek piacra. Mivel viszont a mai napot a Bűnök Barlangjában tervezem átmaszogni, ne lepődjetek meg, ha még szembejön ma vagy holnap egy újabb “Eská” bejegyzés. Esetleg, horribile dictu, több is.

* Őszintén bevallom, már fogalmam sincs, hogyan kell ezt hejesírni (azt leszámítva, hogy biztosan nem így). Amióta én megtanultam írni, kijött a 11. és 12. változat az magyar nyelv helyesírásából, plusz időnként bebombáztak olyan kiegészítő mütyükéket is, amelyek nem komplett reformot, csak további “idegesítsük kicsit a népet pár változtatással” ötleteket tartalmaztak. Szóval azt én ugyan tudom, hogy “flanel” meg “dévédé” meg “mamut”, de New York elveszett számomra.

Igen, meg tudnám nézni, hogyan kell. Nem, nem akarom megnézni. Én ma egy padon ülök kint a napsütésben, és ott nincs helyesíási szabályzat.

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2017/09/16 hüvelyk újracucc, eská, ősz

 

6 responses to “5/16 – Pad a napsütésben

 1. Kandikó Éva

  2017/09/16 at 07:13

  New York-i

   
  • mák

   2017/09/16 at 08:13

   Ezen a napsütötte padon tökmindegy, de köszi. 😀

    
  • retyusa1

   2017/09/16 at 10:00

   De ez régi, alig 20 éve is így írták. Van ennél újabb is?

    
   • mák

    2017/09/16 at 10:02

    Éppen ez a bajom (máskor), hogy nem bírom megjegyezni, mi változik meg mi nem.

     
 2. hosszu

  2017/09/16 at 12:46

  1. még jó, hogy tegnap délután jöttél rá, és nem ma reggel. 2. mi ez ahhoz képest, amikor a férjed eltévesztette az _évet_ 😀

   
  • mák

   2017/09/16 at 13:07

   Hú, ott a pont! 😀

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: