RSS

4/336 – Dzsemfix 3:1

02 aug

Mikor az elmúlt napok valamelyikén ránéztem elkínzottan a Repülő Kutatóra, és azt mondtam neki, “Nyugtass meg, hogy minden menni fog”, ő először megérdeklődte, miről gondolom, hogy nem fog menni, mire én elpanaszoltam, hogy biztos felrúgom a gyermek kajamenetrendjét, meg olyan játékokat kap tőlünk, amiket nem kéne. (Tegnap több órán át énekelt dünnyögve egy dzsemfixes zacskónak – erről mondjuk tudtam, hogy még mi is csak ollóval vagyunk képesek felbontani, szóval nincs közvetlen veszély.) “Elrontjuk a babát”, panaszoltam, “már úszóvébét is nézett, és tetszik neki a Tubular Bells, ráadásul nagy élvezettel bámulja Mike Oldfieldot, amint az gitározik”. (Helló, YouTube.) A Repülő Kutató elgondolkodott, aztán azt mondta, hogy “hát ha elrontjuk, majd az anyja megjavítja, meg különben is arra gondolj, hogy mi most a nagyszülei vagyunk”.

Ez a pasas nagyon okos ember (kivéve, amikor éppen nem), de szerintem még sose mondott okosabbat. Végül is nekünk az most a feladatunk, hogy a gyerek felül nedves legyen, alul száraz, aludjon annyit, amennyit kell, és ne unatkozzon, amikor ébren van. Úgyhogy most próbálom figyelmen kívül hagyni, vajon hány kortyot nyelt le egy rózsaszín műanyag pohárkából, miközben a teraszon pancsolt a babakádban. Meg azt, hogy tegnapelőtt, amikor letettem bilire, és ő a fogkeféjét követelte (igen, van fogkeféje is meg fogkréme is, meg foga is, kettő), odaadtam neki, és ezzel nyertünk békés tíz percet. Kisdolog, nagydolog és fogkefének rágicsálása. (Tisztáznám, mindvégig jelen voltam, és figyelemmel kísértem a fogkefe tartózkodási helyét, hogy finoman körülírjam, ebben az esetben mi lehetett volna az éppen aktuális világvége.) Ezen felbuzdulva tegnap az esti feredőzés előtt is leraktam fogkeféstől a bilire, kisdolog, nagydolog, nagydicséret, fürdés. Ennek utána nagy önbizalmamban még a lábkörmeit is levágtam (fogkefe a szájban, ofkorsz), de aztán persze ő is önbizalmat kapott, és mindenáron saját kezűleg akarta bepelenkázni magát, amit én kissé korainak véltem. Majd talán holnap. Vagy holnapután.

Azért ma reggel is eltörött a mécses, de nem az övé, hanem az enyém. Mikor Giggü elkezdett csicseregni a kiságyából, kinéztem az ablakon, oké, reggel, oké, ugorjunk. Óra persze nem volt nálam, úgyhogy csak akkor jöttem rá, 5:50 van, amikor már ráültettem a babát a bilire. (Ohne fogkefe. Ahhoz túl kómás voltam.) Giggü kistányérnyi szemekkel nézett, én meg búsan fújtam az angyalok harsonáját, mi a nyavalyát csináljak most veled, itt bilizünk ződ hajnalban, most délig szórakoztatnom kell valamivel, és már annyiszor olvastam fel Bari barátait, hogy kívülről fújom, meg hajat akartam mosni, meg mi lesz az én békésnyugis reggeli kávémmal. Aztán persze kirontottam egy pillanatra a vécére, bízva abban, hogy a baba nyugton ül addig a bilin, de hát nyilván azonnal megtalálta és működésbe hozta a bidé csapját. Az egy nem túl jól szuperáló csap. Mire visszaértem, már bő vízben úszott a fürdőszoba, Giggü meg boldogan nézte, juhé. Én mondjuk szerencsére erre már csak röhögni tudtam. Meg törölgetni.

Na de ha már nagymami lett belőlem, használjuk ki mindazon előjogokat, amik kijárnak ebben a funkcióban, például dugdossunk kéretlenül is babafotókat mindenki elé, aki szembejön.

Most komolyan, hát nem cukker. Fárasztó, de cukker. (Most amúgy éppen a kanapén ül, és régi barátjával, a dzsemfixes zacskóval beszélget.)

A macskák mindeközben pontosan úgy jártak, mint Tevje a kecskével: napok óta sértetten bujkálnak Giggü elől, erre fel viszont tegnap megérkezett Atilláné, és elővette a porszívót. Miután távozott, a szőrös családtagok jól láthatóan úgy döntöttek, hogy Giggü Atillánéhoz képest teljesen veszélytelen és porszívója sincs, úgyhogy azóta nagy lelki nyugalommal sétálgatnak előtte, és összességében le se szarják.

 
8 hozzászólás

Szerző: be 2017/08/02 hüvelyk macs, nyár

 

8 responses to “4/336 – Dzsemfix 3:1

 1. vica57

  2017/08/02 at 07:19

  tényleg cukker 🙂

  Igen, a kisgyerekek (és a kismacskák, kiskutyák) gond nélkül üzembe helyeznek, kinyitnak/becsuknak/szétszednek mindent, amivel a felnőtt ember nem boldogul.

  Nálam pl. nemrégiben durva dugulás volt (a hunyó szerény személyem 😮 ), a végleges elhárításához ki kellett (volna) szedni a fürdőszobai szifon rácsos közepét. Nem sikerült 3 db keménykötésű férfiembernek sem, ezért a rácsokat vágták el valami eszközzel.

  Mindez pár hete vala, a tegnapi napon amit áttotyogtam (a többórai üldögélés után) az előszobán, szépen belerúgtam valami karikába.

  Igen, a szifonrács maradéka volt. 😮

  A két kismaccsom (bő egy évesek, mondjuk mint Giggü, kb 😀 ) valahogyan kipiszkálta a beszorult rácsgyűrűt…

   
  • mák

   2017/08/02 at 08:25

   Erre szoktam én mondani, hogy a bababiztos gyógyszerdoboz a legnagyobb átverés, mert csak egy babának van annyi türelme, hogy kikísérletezze, hogyan működik. Mi felnőttek addig már rég feladjuk.

    
 2. Milda

  2017/08/02 at 07:30

  Ahogy látom, nyugodt, eseménymentes napok, egy nyugodt, eseménymentes babával:-)

   
  • mák

   2017/08/02 at 08:25

   Képzeld el, ha még nem is lenne nyugodt és eseménymentes. 😀

    
 3. retyusa1

  2017/08/02 at 10:30

  Zanyja csak azt mondhatja, fordítva is igaz sokszor, cukker, de fárasztó, ki lehet és szabad mondani, huhh… (kimondtam). Valami ismeretlen piros van a lábán és biztos nincs elrontva a gyerek. Ez mind látszik a képen! 🙂

   
  • mák

   2017/08/02 at 10:38

   Azt, ami a lábán van, úgy hívják, hogy zokni. Ha esetleg nem lenne ismerős a fogalom. 😛

    
 4. perenne2

  2017/08/02 at 16:37

  Tényleg nagyon aranyos. 🙂

   
  • mák

   2017/08/02 at 16:50

   Én meg mindjárt elalszom állva.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: