RSS

4/256 – A hidat akkor gyújtjuk fel, ha odaérünk

14 máj

Tényleg csak röhögni tudok: minden egyéb mellé tegnap kinőtt az arcomból egy gonosz ikertestvérem, a hátamból meg egy másik. Öreg vagyok én már ehhez, hogy Murtaugh őrmestert idézzem. Pattanások, bmeg, hát mi vagyok én, tini? (A kamaszkoromat speciel sose szoktam visszasírni, igazából a fiatalkoromat sem. Összes nyígásom és nyafogásom ellenére is jobb lelki bőrben vagyok most, mint vegyük tizennyolc évesen, szóval képzelhetitek, milyen lehettem akkoriban, brr.)

A világ minden kimerültség ellenére is kezd valamiféle egyensúlyi állapot felé billegni, miszerint jójó, a következő másfél hónap még nehéz, de tekintsünk mindig csak három napra előre, és akkor tulképpen nem rettenetesen sok meló van előttünk, hanem éppen annyi, amennyivel még meg lehet birkózni. Most pl. csak szerdáig vagyok hajlandó előrelátni, ami négyszer negyvenöt perc tanítás, két félévzáró zárthelyi legyártása, megíratása és kijavítása, két vizsgajegyzet frissítése és elküldése, egy zárótevékenység megtekintése és osztályzása, két szakdolgozati bírálat megírása, továbbképzési kínálatokon merengés meg az a megbeszélés, amit pénteken már lemondtak egyszer, úgyhogy remélhetőleg szerdára nem mondják le. Na ugye, ez így már tökre kezelhető mennyiségű izé. (Mondom, KEZELHETŐ! Mondom, TÖKRE!… Mondom, mondom. Jááj.)

Ha ez az egyensúlyi állapot jele, hát legyen – ma ismét istentelen korán ébredtem fel, aminek viszont legalább megvolt az a hozadáka, hogy már ötkor elmentem futni, majd miután visszalihegtem onnan, szundikáltam egy kört a kanapén. Erőnlétem még mindig harmatos pipefos, de elszántsággal pótolom, ami izomból hiányzik. Valamivel formában kell tartanom ezt a szájbacsűrt létezést, neszpá.

Apropó forma: én ma ugyan előreláthatólag nem megyek sehová, de azért nem tenghetek mindig nyafogóruhában. Pláne így, az összes gonosz ikertestvéremmel együtt. Úgyhogy aggyunk neki.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/05/14 hüvelyk tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: