RSS

4/254 – Négy szék között, pad alá

12 máj

Hadd mesélek nektek kicsit az “embertervez-másembervégez” projektekről, különös tekintettel a mai napra, mely vagyon május 12. Az alábbiakban azt láthatjátok fő mozzanatokra lebontva, hogyan festett ennek a napnak a rendje úgy nagyjából a félév elejétől kezdődően. (Hozzávetőleges dátumokkal operálok, az már sok lenne a jóból, ha azt is meg tudnám mondani pontosan minden esetben, hogy melyik nap éppen milyen sorscsapás következett.)

febr. 10.: az órarend szerint május 12-én, pénteken du. 14:15 és 18:15 között órám lesz a másodéves levelezősökkel Esztergomban.

febr 15.: megtudom a doktoriskola órarendjét, melyben május 13-án 9-től egész napos oktatás szerepel Pécsett. Mivel gyalogbékaként lehetetlen megoldanom a torlódást (este már későn, hajnalban még korán van az Esztergomból Pécsre jutáshoz), eldöntöm, hogy a) megpróbálom meggyőzni a RK-t, vigyen le; b) megpróbálom meggyőzni valamelyik kollégámat, cseréljünk órát. Mire viszont a tratatívák végére jutnék,

február 20.: a május 13-i órát átpakolják március 26-ra. Hurrá. Hátradőlünk, lazítunk, nem gondolunk a márciusra, melyben majd négyszer kell leutazni Pécsre. (Ezt utólag persze megszívjuk.)

március 10.: megtudjuk a konferenciaprogramot (egen, azt, amin a héten voltam). Május 10-12. között lesz. Újabb kétségbeesett keresgélés az órarendben, kivel tudnék cserélni. Nédda, a diákoknak van május 13-án délután dolguk semmi, beszéljük meg velük, hátha cserélnek.

március 17.: Megbeszéljük. Diákok tulajdonképpen örülnek. Óra szombaton, május 13-án 13:15 és 17:15 között. Mindenki hepi.

április 28.: bejelentkezem három éjszakára Pécsre a szállodába, május 9-12. Még mindig mindenki hepi.

május 3.: továbbképzésekről folytatott megbeszélés Esztergomban. Két kollégával, akik közül egyikük a projektet vezeti, át kell majd néznünk egy anyagot, javítások bele, frissítések, aktualizálás. Nem nagy meló, kábé két-három óra lesz. Ámde hármunkat kell ehhez összekergetni, ajvé.

május 5-9.: A projektvezető összekerget hármunkat. Ez többnapos folyamat, mert mindenkinek máskor vannak órái, ráérő ideje, programja, ráadásul különböző helyeken lakunk.

május 9. kedd, du., fél órával azelőtt, hogy elindulnék Esztergomból Pécsre, jön a levél: legyen a találkozó pénteken délelőtt, nekik kettőjüknek csak akkor jó. Oké. Mély lélegzet. Eh, nincs veszve semmi, majd megtartom az előadásom szerdán, aztán a csütörtök lesz, ahogy lesz, péntekre vissza.

május 11., csütörtök: a pótlóbuszok ésatöbbi miatti elkeseredésemben visszaindulok még reggel, vigye fene a konferenciát. A szállodában sajnálják, de nem tudják sztornózni a csütörtök éjjelemet. Megnyugtatom őket, erre nem is számítottam.

május 11. csütörtök, 10:10.: már átciheltünk a pótlóbuszról a vonatra, a Tettye IC éppen elhagyja Dombóvárt, irány Budapest. Cseng a telefonom, a projektvezető az. A harmadik delikvens lemondta a pénteket. Azt gondolom magamban, hogy @#!!ß@@!!!!, élőben viszont csak egy úrinősen finom “A FRANCBA!” sikerül, amiért elnézést kérek. Újratervezés. Talán a jövő szerda jó lesz mindenkinek, bagatell, csak négy órát kell majd kuksiznom az irodában, nem mintha nem lenne mit csinálni ez alatt. Tárgyalok a vonaton, egyik kezemben telefon, másikban előjegyzési naptár tollal, laptopom a padlón (mer nem volt hová tenni, azér), és nyilván éppen ekkor jön a kalóz a jegyekért. Életem egyetlen jelenetben, mondok.

Hát így. És most, na most mit fogok csinálni ezzel a meggyalázott péntekkel, hogy vinné el a nyehőce ezt az univerzumot, ahol állandóan újratervezek, mint egy zárlatos GPS? Ja, eltaláltátok: pontosan semmit. És ezt a lehető legnagyobb élvezettel.

Ha az élet citrommal kínál, vágd bele a pofájába, aztán egyél egy habcsókot.

Minekutána, mint mondogatni szoktam, úgyse az én csámpás lábaimért jártok ide, most ábszolúte kimaxolom a kimaxolnivalókat. Nesztek, ebben járok én futni.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2017/05/12 hüvelyk eská, tavasz

 

2 responses to “4/254 – Négy szék között, pad alá

 1. Milda

  2017/05/14 at 19:28

  Olyan megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen, a franc a rajtam kívül álló okokból keresztbe szervezett tennivalókba (konferenciával spékelve)!

   
  • mák

   2017/05/14 at 19:49

   Én vagyok a vigaszok öreganyja, ahogyan és amilyen káoszban itt próbálok boldogulni. 😀

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: