RSS

4/200 – Kiskapitálisok

19 Már

Tegnap este fél tízkor estem be az ajtón, amin hajnali fél ötkor léptem ki, és az egész napot utazással meg pedagógiai adatbázisokkal meg az MTMT nevű szörnyeteggel töltöttem. Ez utóbbit eddig nagyrészt (merénegyigazi hercegnővagyok) hozzáértő jótét lelkek válla mögül nézegettem, akik éppen a cuccaimat töltögették felfele, de azért viszonylag tisztában voltam vele, mit és hogyan kell elkövetni vele. Az MTMT már azután volt egyébként, hogy lenyomták a torkunkon a keresési stratégiákat, az OPACot, az ERICet, a PADot meg az ADT-t meg az összes többi izét a Matarkától a Humanusig, és ezekkel is viszonylag tisztában voltam, de azért kellő mértékben nyomasztó volt az egész, arról nem is beszélve, hogy mindezek után, de még az MTMT előtt lenyomták a torkunkon azt is, itt és most ennek az elkészítendő disszertációnak mik a kötelező és szigorú formai követelményei. Azt nyilván nem tették hozzá, hogy “itt és most és nálunk”, valamiért mindegyik tudományterület mindegyik akadémiai műhelyében úgy tesznek, mintha náluk lenne Az Formai Követelmények Egyetlen Szent Grálja. Ehhez persze nem ártana az sem, ha harmonizálnák elvárásaikat, mert az egyik tanár így kéri a beadandót, a másik meg úgy, és az általam preferált módszer persze mindegyikétől eltér, ami ugyebár egy nagy no-no, de világ csudájára így is megírtam már egy disszertációt, meg is jelent könyvben, kaptam is róla ölég jó kritikákat, melynek az MTMT az ő tanúja. Mindenesetre ezúttal kellő applombbal elmagyarázták, hogy egyes disszertálók olyan súlyos stílushibákat is elkövetnek, mint például hogy a hivatkozásban a szerző nevét nem írják kiskapitálissal, az oldalszámok -tól-igja közé kiskötőjelet tesznek, desőt, skandalum, a fejezetcím után behúzással nyomják az első bekezdést, az opponensek pedig ezeket ki szokták gyűjteni, aztán gondterhelten benyújtják a komplett bűnlajstromot. (Aha – gondolta magában alulírott, akinek hosszú és zűrös előélete során olyan szakdolgozatokat is kellett opponálnia, amelyek teszem azt egy epertermesztéssel foglalkozó káefté hosszú távú gazdasági stratégiáiról szóltak -, a formai követelményekkel való kimerítő foglalatoskodás általában annak a jele, hogy az opponens igen távolról szagolja csak a dolgozat témáját.) Viszont ezek után, mivel már úgyis mindegy volt nekem, megnéztem az MTMT-ben a Repülő Kutató általános értékelő táblázatát, és az után különösképpen mindegy volt nekem. Maradjunk annyiban, hogy semmi meglepi nincs abban, ő éppen Tamperében sörözik Krtekkel egy konferencia szünetében, miközben nekem olyanokat magyarázgatnak, hogy a google használata rendkívül méltatlan egy doktoranduszhoz.

Itthon nem történt távollétemben semmi, leszámítva, hogy Celó orvul és sunyin belehányt Poci tányérjába, ennélfogva mind a ketten Celó tányérjából zabáltak egész nap, ennélfogva pedig olyan éhesek voltak, mint a farkas. A nap azzal ért véget, hogy én háromnegyed tízkor macskatányérokat mosogattam, ők meg ott ültek, és nézték.

Mára nagyjából az volt a tervem, hogy alszom jó sokat, aztán döglöm, aztán még alszom, aztán megint döglöm, de már rögtön azzal indult az egész, hogy háromnegyed ötkor bajngg, mintha cintányért ütöttek volna meg a fülem mellett.  Na, lássuk, mit tudunk kihozni ilyen előzmények után egy vasárnapból, már azt leszámítva, hogy megmosom és felrobbantom a hajam (check), meg felöltözöm pasztellpapagájnak (check). Talán a Bűnök Barlangja, az lesz a megfelelő bulihelyszín, mert van egy csomó befejezetlen díszpárnahuzatom, amelyek közül néhány már tényleg csak a hátlap beépítésére vár. Meg egy fél marék macskaszőrre, ami a használatbavételt bizonyítja.

Ha összejön, be is blogolom, be én, gebedjenek meg a kiskapitálisok.

4.200

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/03/19 hüvelyk tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: