RSS

4/189 – Nők napja, hozzávetőleg

08 Már

A mai nap, bármilyen nemű lennél, csak pótcselekvésekkel ünnepelhető. Csokik meg virágok. Esetleg öltözz pirosba, ne vásárolj semmit, ne menj dolgozni. Pirosba öltözni meg nemvennisemmit könnyű, a nemenjdolgozni meg jóformán lehetetlen, amikor az ember lányának ugyan nem kell mindennap bemennie fizikailag a munkázóba, de az otthona is munkahely, akárcsak a kávézó meg a távolsági buszjárat is.

Mindent összevéve hálás vagyok azért, mert jó dolgom van, valószínűleg a világ nőinek 98%-ánál jobb. Szeretem a munkámat, olyan szakmában és területen dolgozom, ahol ugyanannyit keresek, mint a velem azonos előmenetellel rendelkező férfiak, a saját döntésem alapján és egyenjogúságra alapozott házasságban élek, sőt, még a Repülő Kutató ingeit sem én vasalom. Nyilván munka is van ebben, a doktorimat nem a szél fújta be az ablakon, férfit is kellett keresni az elképzeléseim szerinti házassághoz, és az ingvasalást is meg kellett tanítanom, miként történik – de azért mégis leginkább mázli kérdése, hová, hogyan, milyen adottságokkal és milyen lehetőségek közé születik az ember.

Gondoljunk ma egy kicsit azokra, akik nem ennyire szerencsések, és egye fene a csokit meg a virágot, ez a nap tényleg nem erről szól.

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2017/03/08 hüvelyk eská, tavasz

 

7 responses to “4/189 – Nők napja, hozzávetőleg

 1. kingha

  2017/03/09 at 08:09

  🙂 ennyi. az enyén főzni tanult meg …

   
  • mák

   2017/03/09 at 08:40

   Azt már tudott. Jobban, mint én. 🙂

    
 2. zirzabella

  2017/03/09 at 10:36

  Ó, én kamaszkorom óta hallgatom az aktuális férfiembertől, hogy kommunista ünnep, meg pótcselekvés, meg muszájból nincs ajándék, meg minden. És közben egyebet se szeretnék, mint egy olyan pasit, akinek nem okoz gyomorgörcsöt évente egyszer megvásárolni és átnyújtani egy bokor zöldséget.

  Tudom, vaskalapos banya vagyok 😛 (pedig nem is, csak nagyon szeretek virágot kapni, legalább most, ha máskor nem is)

   
  • mák

   2017/03/09 at 10:39

   Virágot kapni jó, virágot adni is jó, tökmindegy, hogy mikor történik, sőt, a legjobb teljesen ok nélkül kapni virágot. 🙂 Nekem akart hozni a Repülő Kutató tegnap, de aztán belegondolt, hogy mi van akkor, ha ezt is megrágja Poci. Úgyhogy végül csokit hozott. De azt máskor is szokott, minden ok nélkül. Meg én is neki. 🙂

    
  • hosszu

   2017/03/09 at 21:41

   Az enyém hozott, életünkben először, pedig épp mostanra kezdtem feladni, hogy valaha is megérti, mi ez a nőkkel meg a virágokkal. Ráadásul beletrafált a kedvenc virágomba. A kezdők szerencséje 😀

    
   • mák

    2017/03/10 at 08:50

    Melyik a kedvenc virágod? (Csak hogy tudjam, ha esetleg szükség lenne rá. 😉 )

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: