RSS

4/115 – Ha kisült már, ide véle

24 dec

December 24-én, ha megnézitek az archívumban, én általában valami értelmetlen-fényes-tarkabarka kombinációt szoktam felvenni épp csak az ünnepi hangulat mián – nos, ezúttal ezzel ünnepihangulatozok. Ezt a ruhát persze lehetetlen jól fotózni. Egye fene, én tudom, milyen szép. A nyafogóruhák bezzeg nem ilyen szépek, de erős a kísértés, hogy amíg a RK meg apósom a termosztátot javítja odalent, és én amúgy is az emeletre száműződtem, varrjak magamnak egyet holnapra, az eddigieket már biztos unjátok. (Ha valaki esetleg úgy gondolná, hogy abbahagyhatnám a folyton ugyanabból a szabásmintából készült zsákruhákban ténfergést, az szóljon nyugodtan. Én majd tiszteletteljesen tudomásul veszem, aztán varrok még néhányat, mert most éppen az az időszakom van, amikor országomat ezért a szabásmintáért, egyébként is több köbméter anyag van a varrószobámban, hát akkor meg miért fognám vissza magam.) Egyéb híreink nemigen vagynak, azt a roppant jól láthatót leszámítva, hogy a hajam, mint azt már megjósoltam, maga fog dönteni arról, hogyan is álljon mosás után, ő meg így döntött. Nem a legrosszabb, ami történhetett vele.

Reggel egyébként igen hősnek érezvén magunkat lekúsztunk a zegernyében a piacra, nem is tudom, pontosan miért, ja, talán csak hogy ne punnyadjunk bele a nagy vakációzásba. Az út úgy csúszott, mint a bagolyszar, de hoztunk kelbimbót meg tejszínt – mindkettőt holnapra, mert mint mondtam már, ma azt fogunk ünnepivacsorálni, amire kedvünk szottyan. Nos, házias halas pite lesz Jamie Oliver receptjéből (egy 2001-es szakácskönyvből, még mielőtt ekkora seggfej lett volna belőle – megesik ez így velünk negyven után, no) meg pekándiós-kávés brownie. Asszem, ez semminő ünnepi tradícióban nem számítana karácsonyi vacsorának.

Akkor én most elvonulok szöszmötélni. Boldog bejglikómát mindenkinek.

4-115

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/12/24 hüvelyk eská, tél

 

2 responses to “4/115 – Ha kisült már, ide véle

 1. Eszter

  2016/12/24 at 14:46

  Miért seggfej a Jamie? 🙂

   
  • mák

   2016/12/24 at 14:53

   Mert mostanra lényegében egy multinacionális kajacéget vezető üzletember lett belőle, aki éppen annak a lokalitásnak az ellenében dolgozik, aminek valaha olyan nagy híve volt. Ezenfelül meg akarja mondani a nőknek, szoptassanak-e vagy sem, a spanyoloknak pedig azt, hogy egészségtelen a paellájuk.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: