RSS

4/103 – Produktum

12 dec

Ma reggeltől estig dolgozatokat írok. Az Úr legyen hozzám irgalmas, de ahhoz még inkább, aki majd elolvassa. (Az egyiknél az volt a műfaji megjelölés, hogy “írásbeli produktum” – az első változatban megemlékeztem Szerjozsáról, aki bárhogy akarta összerakni a traktoralkatrészeket, mindig Kalasnyikov lett belőle, valamint leszögeztem, hogy amit írok, esszé lesz, mert produktumot óhajtanak, és ha én produkálni akarom magam, abból mindig esszé lesz vagy kötényruha. Ez persze így nyilván nem maradhat – a tudományos élet a színes harisnyáimra még csak-csak fel van készülve, de a humoromra semmiképp.)

Ha már produkálásról esett szó, a bőröm is lendületbe jött, és ennek nem Kalasnyikov az eredménye vagy kötényruha, hanem egy brobdignagi méretű pattanás a bal orcámon. Komolyan, mintha csak egy gonosz ikertestvérem akarna kiszületni a pofámból, ami végül is nem lenne a legrosszabb forgatókönyv, mert odaültethetném dolgozatot írni, ha már én ilyen gyáva kukac vagyok, és nem merem megcsillogtatni humorcseppjeimet a beadandóknál.

Mindezzel semminemű összefüggésben eldöntöttem, hogy a ruházkodásban kék hetet tartok csak úgy, mert mostanság folyton pirosakat meg annak rokonszíneit hordom, a kék holmik meg ott aszalódnak a szekrényben. Tömegével.

Most pedig, hogy nektek se legyen annyira jó, tessék, így nézek én ki máma reggel hajmosás után, teljes gyűrött és sminkeletlen szépségemben. Remélem, értékelitek, hogy milyen alapos munkát végzek máskor az arcom összerakásában.

4-103

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/12/12 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

2 responses to “4/103 – Produktum

 1. perenne2

  2016/12/14 at 07:53

  Ebbe a definícióba a humorod tökéletesen belefér (szerintem legalábbis).

   
  • mák

   2016/12/14 at 16:33

   Nem bízom én ebben. Olyan izét írtam végül, hogy a leginkább nyársatnyelt tanárnak is megfeleljen, gyáva kukac aki vagyok.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: