RSS

4/9 – Motolla

09 Sze

Annyira vén vagyok már (és annyira vidéki), hogy a tegnapi kedélyes sörözgetésből már nyolckor elindultam hazafelé, táskámban olyan új kincsecskékkel, mint egy borsőrlő meg egy kis zsáknyi mámorító-tarka szövetcafat. Ez utóbbiakat Hosszú anyukájától kunyiztam ki, mert a tizenöt évvel ezelőtt kikunyizott szövetcafatokat már szinte mind felszívták különböző projektek, főként pipik és tallérok.

Tegnap amúgy pechemre/szerencsémre bementem egy könyvesboltba is, ahol rádöbbentem, hogy százakárhány év után végre készült egy új fordítás az A Study In Scarlethez. Átkozottul ideje volt már, de én egy komplett alfejezetet szenteltem csodás művemben a régi fordítás problémáinak, hiányosságainak és az ebből a katyvaszból levonható következtetéseknek, szóval most borul az egész, oáááá, egyik legboldogabb munkafázisom volt, amikor ezt a részt írtam, elalélván ennen szemfülességemtől meg egyéb izé. Mielőtt lefeküdtem szalmaözvegyi ágyamba, bánatomban megettem egy fél tábla csokit, amíg azon törtem a fejem, hogyan tudnám megoldani, hogy a káposzta is, a kecske is jó egészségben maradjon, és persze ez is megoldható, de ez további melót igényel, pedig az a rész legalább rendesen gatyába volt rázva.

Ma mindenesetre úgy keltem, hogy ide nekem az oroszlánt is, Nyuszinak ma intézzünk-el-és-oldjunk-meg-mindent napja lesz, including takarítás meg többrendbeli mosások, szöveggyomlálás és a Repülő Kutató ablakpárkányon dögölesztett barscsának dekantálása. Ma sem fogok unatkozni, nem vitás, és az igen jó érzékkel rendelkező állatok máris bevonultak testületileg abba a szobába, ahová ma nem megyek.

4-9macs

Na, ugorgyunk neki.

4-9

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/09/09 hüvelyk újracucc, eská, nyár, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: