RSS

3/355 – Szőlő, lágy kenyér, tradíciók

20 aug

Ma mindenféle komplex örömök várhatók (vagy nem): délután családi grillezésre, este pedig buliba vagyok hivatalos. A grillezés a szomszéd teraszon meg a kertben lesz, azt nehéz elkerülni, a buli viszont Pesten, ahonnan ma este visszajutni nem kevés akadályba ütközik, merthogy ugyebár tűzijáték meg mifene. Mindehhez úgy ébredtem, mint akit megint mozsárban törtek apróra, lövésem sincs, miért, folyik a taknyom, és a legszívesebben egész napomat pizsiben lófrálnám át az ünnep tiszteletére, Terence Hill és Bud Spencer társaságában. Ők oly mértékben az ünnepi tradíció részei, mint a tűzijáték meg a zászlófelvonás.

Szóval jelenleg úgy állunk, hogy vagy két programom lesz, vagy egy, vagy egy se. A grillezést meg tudom úszni annyival, hogy kimegyek, bágyadtan integetek egy sort, mint Második Böske a hintóból, aztán visszahúzok a lakásba a corgikhoz, a pesti buli meg elindulás függvénye, mert ha nem indulok el, akkor nix buli. Viszont akár megyek valahová, akár nem, a tradícióknak megfelelően sütni fogok kenyér, mégpedig ezúttal diós vekni, és bekeverek hozzá egy adag szardellavajat is, mert olyan még nem volt, hogy az ne fogyjon el.

Mindehhez ráadásul szombat is van, ami ugyebár piacot és további tradíciókat jelent, bár az igazán jó kérdés, melyik tradíció üti most a másikat, értsd: van-e nemzeti ünnepen piac. Tippjeim szerint van, de a puding próbája ezúttal is az evés lesz, úgyhogy összeciheltem magam, és letotyogok.

A további fejleményekkel kapcsolatban még jelentkezem a mai nap folyamán. Ha nem, akkor biztosra vehetitek, hogy éppen pizsiben zabálom Terence-szel meg Buddal a szardellavajas diós veknit.

3.355

Attól tartok, túlságosan is a fejemben volt Második Böske, a corgik meg a kerti parti, amikor ezeket a holmikat összeválogattam, de sebaj, a természetes állásba* igazított tornacipős** lábak mintegy garantáltan mutatják, hogy mégiscsak én vagyok ezen a képen.

* Anyámék esküvői fotóján vezényelte azt a fényképész, hogy “lábakat természetes állásba!” Háát, nemigen jött össze. Azon a fotón még ma is röhögünk.

** Még mit nem, valami elegáncsat, magassarkút és kényelmetlent a helyi macskaköves utakra!

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/08/20 hüvelyk eská, nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: