RSS

3/335 – Tovarobog

31 Júl

Poették jöttek, mentek, én meg kajálás előtt, közben és után hirtelen átalakítottam neki három holmit is. Vendéglátás kategóriában amúgy továbbra is a “mindent bele” hívei vagyunk, bár az én hozzájárulásom tényleg csak annyi volt tegnap, hogy használható állapotba hoztam a teraszt, a hétféle tapas a Repülő Kutató produkciója volt. Nyilván azért kerítünk általában az ilyesminek ekkora feneket, mert annyira ritka a vendég nálunk, mint a fehér holló; viszont élek a gyanúperrel, hogy ilyenkor enyhén hisztérikusnak is tűnik az igyekezetünk. Hiába, no, nemigen vagyunk képesek másként csinálni.

Ma is lesz nálunk vendég, anyám átutazóban megáll néhány órára kicsiny kuplerájunkban, majd tovarobog. Én is afféle tovarobogó hangulatban vagyok, már csak egy hónap van hátra a nyárból, és annyi mindent kellene megcsinálni, de főként pihenni kellene sokat, mielőtt rám ront az őszi félév és annak minden munkás rettenete. Ebben is épp olyan hisztérikus vagyok, mint a vendéglátásban, “gyorsan-gyorsan, pihenjük ki magunkat, de alaposan!!!” Hát, legyünk őszinték, nem ez a legjobb módszer.

Viszont ezt a ruhát végre sikerült átalakítani a kiinduló 50-es méretből nekem-jó méretre. Éppen ideje volt, egy éve volt rajtam utoljára, és már akkor is tudtam, hogy negyedóra munka lesz majd vele, nem több. Ezeket a negyedórákat kellene valahogyan egymás után fűzni, úgyhogy eltökéltem, a jövő hetet bizony mindvégig a varrógépem mellett töltöm, szeptembertől ugyanis tényleg nem lesz időm arra, hogy beüljek ábrándozni az anyagdarabok közé. Csak az agyrágóbogarakat kéne valahogyan lecsillapítani, mert a betűk is itt zsezsegnek követelőzve, és már így is elég nagy a fejemben a hangzavar.

3.335

 

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/07/31 hüvelyk eská, nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: