RSS

3/292 – Egybeesések

18 jún

A tegnapi vizsgára való utamhoz természetesen egy olyan buszt küldtek a Volán végtelen bölcsességű urai, amelyen nem vala légkondi, viszont vala tömeg. Ennek részeként megjelent Dömösön az egyik vizsgázó, Pilismaróton meg egy másik, és ezáltal (nyilván) többet tudtam meg róluk, mint korábban bármikor. Ők is rólam. Az egyikük megkérdezte tőlem, hogy vannak-e Bogdányban rokonaim, mire én enyhén meglepve azt válaszoltam, hogy nem, mire ő, hogy csak azért kérdezi, mert látott a múltkor a párommal Bogdányban sétálni. Hát persze, akkor mentünk vacsorázni a Hajósinasba (ami mellesleg azóta folyvást zárva van, három utcányira a lakásunktól egy hosszan vegetáló, majd végül bezárt éttermen viszont a poén kedvéért megjelent egy “Coming Soon – Hajósinas” tábla). Mint nem teljesen normális őtözködős bloggernek nyilván az volt az első dolog, ami eszembe jutott, hogy “ajvé, akkor is ugyanez a ruha volt rajtam”. A “francba, egy teve sem hullhat porba anélkül, hogy a hallgatóim ne értesüljenek róla” csak a második eszembe jutó dolog volt, ehhez már úgy hozzászoktam tizenöt év alatt, mint malac a vakaráshoz. A hallgatók és volt hallgatók mindenhol és minden körülmények között képesek felbukkanni, akár egy pékségben is. (Egyszer majd elmesélem az egyik legjobb esetet hallgatóval és hallgató szüleivel még abból az időből, amikor, hogyúgymondjam, kezdő tanárként igen csekély volt a konvergencia aközött, hogyan festettem munkaidőben és azon kívül.)

Most viszont behajintok egy mosást, elmegyek piacra, majd megpróbálom Celót bebűvölni a dobozba és elcipelni orvoshoz, mert kaptam mára fuvart, és azok a mellső lábak tényleg nem tetszenek nekem. Amíg én ügyes-bajos dolgaimat intézem, ti esetleg elugorhatnátok két poszttal odébb szavazgatni még egy kicsit, mert jelen állás szerint holtverseny van az élen, és én ugyan képes vagyok mindenféle trükkökre, de azt nemigen látom magam előtt, hogy összekombináljak egy pillevékony hímzett sanzsánpoliésztert egy nála kétszerte vastagabb pamutszaténnal.

3.292

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/06/18 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

2 responses to “3/292 – Egybeesések

 1. Juli

  2016/06/19 at 09:12

  Ez már ilyen 🙂 16 év után nekem is akadt már néhány necces pillanatom ilyen téren. Fesztiválon, bulin, kocsmában, bugyiboltban, a deltában a hajón, miközben okádó gyereket ápoltam… Egyszer valamelyik lányom a gyereknapon önkénteskedő, (vizsga előtti nap volt) diáknak elmesélte, hogy “az én anyukám nagyon béna a kirakósokban, tegnap is belealudt…” Vagy amikor uszodában, medence felé slattyogva, frontálisan ütköztem egy jobb sorsra érdemes diákkal. Az illető (atletikus fiatalember), úgy megdöbbent, hogy csak annyit tudott kinyögni: “Izé, tanárnő… ööö, maga tud úszni?” Nyilván nem konvergált a szerelésem ahhoz, amihez az egyetemen szokva volt a drága 🙂

   
  • mák

   2016/06/19 at 09:29

   Ez az utolsó az egyetlen, ami nem fordulhat elő velem, a tanárnő ugyanis, ööö, nem tud úszni. 😀

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: