RSS

3/274 – A hímzőszakkör

31 máj

(Gore alert. Gyenge gyomrúaknak nem ajánlott bejegyzés.)

Bármibe bele lehet jönni, feleim, mint úrifiúnak a pofozkodásba. A foghúzás második körét például kifejezetten jobban vettem, mint az elsőt, bár az is igaz, hogy előtte kitálaltam a fogászhölgynek lelki bibéimről, ő meg megnyugtatott, mégse az a terv, hogy az összes fogamat kiszedjük apránként, hanem átmenetileg megállunk ezen a ponton, és megkíséreljük megmenteni a maradék szortimentet. Ettől ugyan nem lett a kedvem sokkal rózsásabb, de kissé háttérbe tuszkoltam a protézis fenyegető rémét az agyamban, és ezúttal szerencsére mind a két baktériumrezervoár gyorsan távozott, nem kellett percekig kalapálni meg feszegetni meg ráncigálni, mint a bal felső ötöst.

Az abszurd dráma valójában csak a foghúzás után következett, mert a jobb felső hetes-nyolcas után akkora lyuk maradt a pofámban, hogy varrni kellett. Hevertem a székben, mint egy ejtőző vámpír, a szám tele vérrel (a sajátommal, nyilván), a fogász meg az asszisztens pedig nagy komolysággal konzíliumot tartott arról, mekkora tű és milyen cérna, görbe vagy egyenes, Z alakban avagy sem; öltésfajták és csomótípusok kerültek szóba, én meg egyszer csak rettenetesen elkezdtem röhögni, mert az egész olyan volt, mint egy hímzőszakkör ülése, ahol én vagyok az asztalon a félkész gobelin. Mikor már varrni kezdtek, mondták, hogy jöjjek vissza egy hét múlva varratot szedetni, de én közöltem, hogy “kkor mr klfldn lszek”, úgyhogy péntek lesz belőle. Aznapra csak két vizsga meg egy pepszi szigorlat van programban, bágátell. Minden támolygás nélkül hazaértem, pofámban három madzaggal, a táskámban meg a jobb felső nyolcassal (ideadták, tök szép fog, semmi baja nem volt – vesszen a fogágysorvadás), Poci pedig meglepő kedvességgel kezdett gyógycicaként viselkedni, rámtehénkedett a kanapén és dorombolt meg minden. Egyre gyakorlottabb vagyok már az oldalamon fekve nyivácskolásban is, az érzéstelenítés elmúltával gyorsan bevettem egy fájdalomcsillapítót, és ez majdnem nyolcig kitartott, amikor is, vesszenek az agysejtek, bevettem még egyet, úgyhogy a tegnapi nap is elmúlt valamiképpen.

Ma persze nem áll meg attól az élet, hogy én lettem a bayeu-i faliszőnyeg, reggel kilenctől délután fél négyig kotlok Esztergomban, miközben mindenki vizsgázni meg tárgyalni meg szakdolgozni akar (könyörgöm, csak most viszem vissza az aktuális adag bírálandót, és már ott toporognak a jövő évi szakdolgozók is). Kilencre pusztán csak a poén meg egyetlen hallgató kedvéért kell bemennem, mert holnap reggel kilenckor, amikorra át lehetett volna tenni a vizsgát, ő megy fogorvoshoz. Ja, és délután háromkor díjkiosztó. Hogy miként fogom a kevésbé dagadt pufámat fordítani oda minden fotóhoz, az még nagy rejtély.

Ibubeta viszont most is van nálam.

3.274

Ezt a ruhát még nem láttátok, a péntek délutáni vizsgaközti szünetben turkáltam ki magamnak, és ma azért vettem fel, hátha eltereli a figyelmet a képemről. Rámfér.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2016/05/31 hüvelyk nyár, tavasz

 

5 responses to “3/274 – A hímzőszakkör

 1. laci bá'

  2016/05/31 at 08:06

  Szurkoltam (magamat meg szurkáltam)! Most már elárulom, nekem csak két fogam van, esténként fütyörészve mosom. De a diót elrágom, ha kell. .-D

   
  • mák

   2016/05/31 at 08:17

   Nyavalyás fogak, azóta bajlódunk velük, hogy az első kibújt, és addig fogunk bajlódni, amíg fel nem dobjuk a bakancsot.

    
   • laci bá'

    2016/05/31 at 09:11

    A bakancsom még megvan.Igaz, csak egy lábamon. Minden túlélhető, csak ne haljunk bele! Esterházyt most nagyon féltem, mert hasnyálmirigyrákkal nemigen szoktak kijönni a László Kórházból 😦

     
    • mák

     2016/05/31 at 09:34

     Én is féltem…

      
 2. kingha

  2016/06/01 at 17:14

  engem megnyugtat a gondolat, hogy nem csak egy dobásunk van – és valamilyen módon, pl. macskaként újjászületünk, mondjuk a vörös-fogatlan démonnál – 🙂 kitartást!

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: