RSS

3/273 – Delicate

30 máj

Ma két fogamat szedik ki, hát miért ne nézzek ki hozzá olyan hülyén, ahogyan csak akarok. Nagyon magam mellé vagyok esve ettől az egésztől, és ugyan mindenkinek vannak ilyen-olyan sztorijai foghúzásokról meg nyílt küretekről meg implantokról meg gyökérkezelésekről, valójában csak Nelli barátnőmmel tudtam teljesen azonos húron pönögni a nyomorúságaink megtárgyalásában, neki is most szedegetik ki egymás után a fogait, igen hasonló okok miatt. Persze vannak még olyan ismerőseim, akik évek óta szopnak parodontológiai okokból, de átlagban egy húszassal idősebbek, Nelli az egyetlen, aki szintén alig rúgta el a negyvenet.

A Repülő Kutatóval, akinek van vagy harmincegy foga, és ebből talán három tömött, csak tegnap este tudtam megértetni a fogmizériám lelki aspektusait, és ehhez igen magas decibelszámon magyaráztam, az alkalmazott retorikai fordulatok között pedig volt egy olyan is, amelyben értetlen és érzéketlen tuskónak tituláltam őtet. Nem vagyok rá különösebben büszke, de ennek igencsak ki kellett jönnie, az ember lányának ugyanis vannak olyan igényei, hogy legalább a férje értse meg azt, amin átmegy, eddig pedig hiába magyaráztam, nem sikerült felfognia. Hát most már érti, szegény feje. Freud szent meggyőződéssel állította, hogy a fog elvesztéséről szóló álmok kasztrációs álmok, ami ebben a formájában bődületes marhaság, de ha átfordítjuk az egészet hímsovén baromarcú nyelvről embernyelvre, és tudomásul vesszük, hogy Freudnál a pénisz=életerő, akkor pontosan ott vagyunk, ahol én, épp csak ez nem rémálom, hanem a büdös valóság. Eh.

A tradíciókhoz ragaszkodva most is elmentem képviselőfánkért afféle utolsó tízórai stílben, innentől három napig úgyis pempők meg fájdalomcsillapítók szegélyezik az utamat, mely persze mindennap vizsgákat is magába foglal – igen, még szombaton is. Szép hét lesz. A pékségből visszafelé jövet ismét meg kellett vívnom kicsiny harcomat a bejárati ajtónkkal, ami mostanság egyre gyakrabban beragad. Ilyenkor muszáj rúgni bele egyet a szezámtáruljhoz, és én a rugdosás közben mindig az alábbi Xena-mémre szoktam gondolni:

delicate

most viszont szinte röhögőgörcsöt is kaptam mellé, mert éppen ma támadt az az eredeti ötletem, hogy a fodros tüll miniruhához felvegyem azt a csupaszíjas nyári csizmát, amiben talán csak egy cosplay-találkozón lennék megfelelő virág a megfelelő ágyásban.

Humorérzéksz, az kell mostanság leginkább.

3.273

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2016/05/30 hüvelyk nyár

 

6 responses to “3/273 – Delicate

 1. kingha

  2016/05/30 at 09:11

  hmmm – akkor pontosan ha analógiázunk mi a fene jelentése van ennek a kuva népbetegségnek [nem hiszem, hogy kasztrációs … blabla]? mert nekem is sorvad a fogínyem, nagyon rohamosan így a negyven előtti években – és félek elmenni egy paro[a]dontológus-mókushoz, mert azontúl, hogy megkínoz – még én kell szégyelljem magam, hogy ilyen sorsra jutottam … [pedig fogat is mosok, rendesen eszem – és csodaszereket is szedek … ]
  a szerkód meg nagyon jó – a Xenás ízén meg feljajdultam …

   
  • mák

   2016/05/30 at 09:18

   Nem tudom, hogy általában milyen jelentése van, de nekem ez itt és most az öregedésről szól, ami nem fokozatosan következett be, hanem egyből bumm neki, és ráadásul úgy, hogy majdnem minden figyelmeztető jel nélkül. (Kicsit mozogtak a hátsó fogaim, ennyi.)
   Fogorvoshoz meg addig menj el, amíg még csak a fogínyed sorvad, nekem a fogágyam teszi azt.

    
 2. mák

  2016/05/30 at 09:28

  Az meg csak rosszabbá teszi a helyzetet, hogy nekem a szám munkaeszköz is, az agyam után a legfontosabb a sorban, és a fogaim sem csak esztétikai meg táplálkozási célt töltenek be. Ha nem tudom majd tiszta és jól artikulált beszédre használni a számat, akkor lehúzhatom a rolót.

   
 3. perenne2

  2016/05/30 at 20:05

  Ez elég fura dolog, mert nekem nem ezzel kezdődött az öregedés, de mindent jól tűrtem egész idáig. Most, hogy a fogaim kerültek veszélybe én is elég ideges vagyok.

   
 4. kingha

  2016/05/30 at 20:45

  egyetértek. sosem figyeltem ezekre az apró jelekre – … csak néha a hátulsó fogam volt érzékeny a hidegre-melegre, doki sosem jelezte hogy esetleg baj van. na, jó – akkor keresek a para-fogász-mókust és megijesztem magam vele. öregség jelei nálam – sok százalékban ősz haj, egyre vacakabb ízületek, érzékeny fogak … és néma hiszti 🙂 –

   
 5. mák

  2016/05/31 at 02:17

  Ó, az öregedés többi jelével elég jól elvoltam eddig, ráncok mg plöttyedés meg seprűvénák meg ősz szálak, az ember már nemigen tud két sörnél többet meginni, bármekkora buli van (és igazából nem is akar, mert minek), meg hogy a fogyás rohadt nehezen megy vagy egyáltalán nem. Ezek viszont mind szép lassan szivárogtak be, ehhez képest meg csak másfél hónapba telt, hogy három fogamat kiszedjék a kellő körítéssel.

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: