RSS

3/187 – Horoszpók

05 Már

Tegnap végül úgy döntöttem, a horoszkópom nem péntekre, hanem szombatra ír nekem porszívózást, és ez kiváló döntés volt, mert Celofán előjegyzési naptárába éppen tegnapra került be az az emlékeztető, hogyaszongya “Nem elfelejteni! Kelimszőnyeg lehányása! 2×!!!” És lőn. Mint egyébként este anyám felvilágosított róla, a horoszkópom péntekre éppenséggel kozmetikai kezelést írt elő, úgyhogy mégiscsak rezeghet a levegőben valami spirituális izé az éteri mozgás hullámain. (Apropó, az irodánkba bekerült egy plusz polc, amin – nem egészen értem, milyen megfontolásból, de sebaj – ott a komplett Révai Nagy Lexikon, és üres perceimben néha leemelem, hogy elolvassak belőle valami rettenetesen elavult szócikket. Az éterről mint világrezgető akármiről például kifejezetten mókás dolgokat ír.)

Mindenesetre, bár nem tudtam róla, hogy ezt írja elő nekem a Világmindenség, magamat és a lakást is kozmetikai kezelésben részeltettem tegnap. Utóbbi esetében kimostam majdnemösszes pokrócainkat, ágyneműt cseréltem, szekrényeket rendezgettem, és végre lebájoltam az ablakból a horizontális karácsonyfát. Ez volt az, amiről február elején azt mondtam, most már megvárom, amíg leesik magától. Nos, arra várhattam volna a jelek szerint ítéletnapig is, majdnem két és fél hónap alatt nem potyogott le róla összesen két tucat tűlevél se, pedig mindjárt itt a húsvét. Ma semmiképpen sem odázhatom már tovább a porszívózást, de előbb levonulok a piacra, adjunk a tradícióknak (“ha szombat, akkor piac”). Télen nincs sok értelme levándorolni, de ilyentájt már ott is elkezd mocorogni a világ, én meg továbbra is ki vagyok éhezve az apró zöld izékre.

Tehát akkor piac, porszika, pucolgatás, plusz még kreatív segéderő leszek egy hercegnő-torta legyártásában (Elza hercegnőt fogja ábrázolni, ki mást), mert holnap a sógornőm legkisebb lányának születésnapját ünnepeljük. Ezenfelül végzek az utolsó simításokkal a falvédőn, és ha még belefér az időbe, elmegyek a collegiumi öregbuliba is, de erre az utóbbira még egyelőre nem vennék mérget.

Teli lesz ez a nap anélkül is, mint egy hócipő.

3.187

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/03/05 hüvelyk eská, tavasz

 

2 responses to “3/187 – Horoszpók

  1. adele1014

    2016/03/06 at 18:14

    Csinos!

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: