RSS

Újracucc – Pár centi plusz és nemcsak

21 nov

Valamikor tavaly szeptember elején ütöttem össze ezt a pólót, és, mint a bejegyzésből látható, már akkor megjövendöltem, hogy bele fogok toldani az aljába egy plusz csíkot. Tavaly november végén, amikor felvettem alája egy piros ujjatlan topot, már azt is megállapítottam, hogy igen, egy piros csíkot fogok majd beletoldani. Ehhez képest mostanáig tolódott ez is, szégyen. Na de most!

Először is, terítsük ki mindenféle kincsecskéinket, amelyeket beleilleszthetünk a projektbe, mert ha már lúd, legyen döglött. (Mivel az átalakítások, legalábbis nálam, elég nagy hányadukban menet közben érkező ihletekre meg ötletekre épülnek, sem most, sem a jövőben nem tudom megígérni, hogy a “kezdjünk hozzá” kép tartalma meg a végeredmény nagy mértékben konvergálni fog egymáshoz. Huh, de szépen mondtam.)

pcp1

Nézzük csak. A túl rövid póló. Egy spagettipántos piros izéke lenyisszantott alja. (Ezért lett lenyisszantva. Mondtam már, hogy semmit nem dobok ki ebben a kuplerájban?) Gombocskák. (Ezeket meg további százötven kis barátjukat egy tamperei turkálóban vetettem meg magamnak ajándékba a Repülő Kutatóval kevesebb mint négy euróért. Olcsó nő vagyok, százötven színes gombbal évekre boldoggá lehet tenni.) Ezenfelül pedig az ujjak kiszabásakor leeső anyagból kikanyargatott darabok, mert ugyebár semmit nem dobok ki ebben a kuplerájban.

Először is odagombostűztem a piros csíkot a póló dereka alá,

pcp2

aztán cikcakköltéssel, direkte elütő színű cérnával rávarrtam a géppel.

pcp3

Az ujj anyagából kivágott darabot ráillesztettem a pólóra alul-baloldalt a nekem leginkább szimpatikus helyen, odagombostűztem,

pcp4

majd cikcakköltéssel rávarrtam ezt is a géppel. (Fotózni persze nem fotóztam, akkor éppen nagyon elkapott a lendület.)

Mivel túl aránytalannak éreztem volna, ha csak az egyik oldalán van bármiféle plimm-plimm, a póló jobb vállára rávarrtam szintén cikcakkal három, színben passzentos polárcsíkocskát. A belső pirosat persze még az utolsó pillanatban lecseréltem lilára – ugye emlékeztek arra, amit az imént mondtam a menet közbeni ihletekről meg ötletekről?

pcp5

Mindenesetre ezeket is felcikcakkoztam a pólóra, aztán a felső részükre keresztben felvarrtam egy kis bordó polár-téglalapot, hogy takarja az egyenetlen csíkocska-végeket.

pcp6

Végül pedig, mivel még mindig úgy éreztem, hogy ki kéne egyensúlyozni valamivel a bal oldali nagy darab rátétet, alul rávarrtam a rozsdabarna részre a jobb oldalon három kis piros gombot.

pcp7

Most pedig tradíciót fogok gyártani, és ezentúl ahányszor megjelentetek egy újracucc-posztot, másnap fel is veszem a végeredményt. Viszlát holnap.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2015/11/21 hüvelyk újracucc, blabla, eská, ősz

 

2 responses to “Újracucc – Pár centi plusz és nemcsak

  1. hobelevanc

    2015/11/21 at 21:05

    Nagyon jónak tünik, imádom ezeket a szineket is, szóval kiváncsian várom 😉

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: