RSS

Szaporulat a szekrényben 2. – Amikor elszaladt Cifra Pannival a ló

24 okt

(Ilyen posztokkor mindig szégyellem magam egy egészen kicsit, világi hívságok meg tobzódás, fujj.)

Turkálásban gazdag hét volt ez, ugyanis nem csak a Hádát támadtam le hétfőn, de szerdán Esztergomban a bank felé menet (a buszon nem tudok kártyával fizetni, és a készpénzállományom erős korrekcióra szorult) hirtelen agnoszkáltam egy Angexet, ami talán korábban is ott volt, de én eddig nem vettem észre, vakegér aki vagyok. (Disclaimer: még mindig nem fizet nekem egyetlen turkáló se a reklámért, amit egyébként roppantul sajnálok.)

Mit mondhatnék, nem fogtam vissza magam egyik helyen sem, ez még valószínűleg az elmúlt két év utóhatása lehet. Mindenekelőtt beszereztem négy szoknyát a megfelelően dilinyós színekben meg mintákban, melyek közül az egyiket már láthattátok itt, a többi még ezután vár bevetésre. Három kord meg egy égetett bársony, voálá:

oktturk6

A kordszoknyák közül a két mintás úgy passzol rám, mint banánra a héja, a zsebes egy kicsit kicsi, de amúgy is keskenyebbé akarom szabni a derékpántját, a csodálatosan csiricsáré színű-mintájú égetett bársony viszont 20-as méret, és én még mindig 12-14-est hordok. Egyelőre újraszabom a derekát, de ha esetleg az nem segít, további ötleteim is vannak, mit csináljak vele.

A turkálók ugyan átálltak az őszi-téli holmikra, de azért még akadtak nemszezonális cuccok is, például szellőske selyem(szerű) meg tüllblúzok, én pedig hazahoztam ebből is hármat:

oktturk5

Amikor a hosszú ujjú sötétszürkét kihalásztam, akkor jöttem rá, hogy egyetlen állatmintás holmim sincs, milyen divatblogger vagyok én, heh. Na most már az is van.

Szembejött egy olyan selyemruha is, aminek a mintáját Matisse meg Rousseau Le Douanier tehetségtelen szerelemgyereke tojhatta ki egy trópusi iccakán, ez meg elég volt ahhoz, hogy ne hagyjam ott:

oktturk4

Ez is 20-as méret, amin könnyű segíteni, bár a nyakkivágásával még lesznek gondjaim.

Mostanában fázékonyabb vagyok a kelleténél, úgyhogy szépen rávetettem magam a pulcsikra meg mellényekre meg kardigánokra is, és vettem belőlük egy irgalmatlan nagy csomót, kellemesen ordító színekben, mert ez a minimum. A képen jobbra pakoltam azokat, amelyek valószínűleg késő tavaszig várhatnak bevetésre az ujjuk hossza miatt, de én mostanában még késő tavasszal is fázom, szóval belefér:

oktturk8

Nadrágot ezúttal nem találtam és az évszaknak megfelelő blézereket sem, de ha már a késő tavaszról esett szó, szembejött az egyik állványon egy olyan háromnegyedes ujjú farmerblézer, ami nemcsak bélelt, de még rugalmas anyagú is, méretre pedig tökéletes:

oktturk7

Végül pedig pusztán csak a hülyeség meg a marhaság vehetett rá, hogy ezt is leakasszam a maga flittereivel, de hát ilyen topom még úgyse volt, és ez is éppen jó:

oktturk3

Legfeljebb majd ingek fölött hordom afféle mellény/fűző/akármi gyanánt.

Szóval, mint látható, megint rám köszöntött a bőség zavara, plusz még két átalakítani valót is beszereztem magamnak, de mivel a következő hetem szabad, végre beüzemelem a varrógépet. Tessék várni türelemmel.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2015/10/24 hüvelyk turkálgat, ősz

 

4 responses to “Szaporulat a szekrényben 2. – Amikor elszaladt Cifra Pannival a ló

 1. adele1014

  2015/10/24 at 20:21

  Az a blézer, az kell nekem is!

   
  • mák

   2015/10/24 at 20:44

   Egy volt belőle… 🙂

    
 2. PuPilla

  2015/10/24 at 22:03

  Hú, nagyon szupi zsákmány, és annyira nagyon nem is sok. 🙂 Az utolsó, flitteres felső és a színes ruha különösen tetszik. Turikban én sose találok normális színes basic felsőt, vagy pulcsit, szóval azok is megérték nagyon. 🙂

   
  • mák

   2015/10/25 at 02:33

   Igen, ezúttal különösen szerencsém volt a pulcsikkal meg kardigánokkal. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: