RSS

0728 – Vikingek, válogatott vigasztalanságok

28 jún

A büdös életben nem végzünk ezekkel a mocsári marhákkal. A bűntársamat ezúttal nem ette meg semmi, engem evett meg maga a nagy anyatermészet – tegnap reggel még pörögtem, mint a búgócsiga, aztán egyszer csak hoppá, és azóta a kanapén fetrengek, mint egy hátára fordult, döglődő bogárka.

Pontosabban csak fetrengenék, mert tegnap délután tényleg berobogott a sógorom, és a konyha hirtelen a muhi csata helyszínévé változott, már amennyiben a muhi csatát is csavarbehajtóval, franciakulccsal, csőfogóval és más hasonló tárgyakkal vívták meg. Én mindeközben azt is megtanultam, hogyan néz ki a dugvilla és az önmetsző csavar meg a bitkulcs, de a vízpumpafogót még nem, mert arról kiderült, hogy olyan nincs a lakásban, micsoda egy banda vagyunk, heh. (Apósom olyan szerszámkamrát tart fenn – pontosabban lenn, a pincében -, hogy az a csoda, ha valami nincs, nem pedig az, ha van.) Mindenesetre most van egy működő sütőnk, amit amúgy holnap megint ki kell rántani a helyéről, mert a tűzhelylapot csak úgy tudja rákötni a gázra a szerelő, de mindegy, legalább működik valami. A macskák persze végigaludták az egészet.

Én is sokat aludtam tegnap, számos apró részletben, ami kiváló alkalmat nyújtott a férjemnek arra, amikor végül este tíz felé visszaérkezett Bécsből, hogy orvul lefotózzon, amint a kanapén alszunk Pocival. A kanapénalvás egy rövid szünet után tovább folytatódott, míg végül egyszer csak azt álmodtam, hogy Mama kertjében mászkálok, a fűből pedig szárnyas egerek ugrálnak fel, hogy a lábamat harapdálják. Mondanom sem kell, arra ébredtem, hogy szipogásig el van zsibbadva mindkét lábam, Poci meg ott tehénkedik rajtam, mint aki végre megtalálta a tökéletes helyet ebben a világban.

Egy ilyen érzés nekem se ártana, de ma valószínűleg továbbra is döglődő üzemmódban leszek, holnap viszont kilencre Esztergomban kell lennem, úgyhogy remélem, megúszom ennyivel.

1028

 
Hozzászólás

Szerző: be 2015/06/28 hüvelyk nyár

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: