RSS

Évnyitó előtt – A Nagy Bevásárlás

30 aug

Felemás eredménnyel végződött a nagy nekifutamodás meg a hűha-de-mekkora bevásárlás, amit beterveztem.

Egyrészt megerősítést nyert, hogy kiválóan tudok Clarks cipőket vaterázni. Szerencsére nekem elég volt ahhoz egyetlen kísérlet is (és még nagyobb szerencsére egy olcsóbb darabbal, ezzel itt – azóta már új gazdája van), hogy tudjam, ebből a márkából az ötös méretű kicsi lesz, ötös-feles kell. Mivel viszont mindenkinek ki kell járnia ezt az iskolát a neten rendelt Clarks cipőkkel, szerencsés esetben a kárvallottak a túl kicsi darabokat feldobják a Vaterára vagy az eBay-re (bár ez utóbbihoz gyáva vagyok). Mindenesetre sikerült két pár cipővel bővítenem foszladozó cipőparkomat, hurrá. Ruhanemű vaterázásában nem vagyok ennyire jó, de azért szereztem kettő bársonyzakót is összesen írd és mondd 600 forintért – még kiderül, mennyire használható példányok, mert sajnos mindkettő egy számmal kisebbnek bizonyult a kelleténél. Ez lényegében azt jelenti, hogy az egyiket (a zöldet) begombolni sem tudom úgy, hogy lélegezni is tudjak benne, a másikat meg (a dohánybarnát) ugyan igen, de attól meg afféle burjánzó mellű orosz özvegynek nézek ki, Nágyezsdá, töltsd újra a számovárt, én meg elmesélem, hogyan hágyott itt éngem egyetlen kopek nélkül Jurij.

A másrészt némileg szomorúbb eset – úgy tűnik, elvesztettem a turkálási modzsómat. Igaz, még mindig rákenhetem az egészet arra, hogy a Háda (disclaimer: nem fizetnek nekem a reklámért, bár mondjuk ha mégis úgy gondolják, én benne vagyok) éppen hétfőn cseréli ki a teljes kínálatát, így péntekre már tényleg csak a nyári reszli maradt. Attól még összevadásztam magamnak három ujjatlan pólót (a móka kedvéért kettő is sárga, sőt, majdnem ugyanolyan sárga, hol van az én eszem – na majd meglátjátok, mit csinálok én ezekkel, hehe). És vettem egy 52-es méretű ruhát, amit amúgy nem ruhának vettem, hanem alapanyagnak, lásd a bejegyzés végén a szavazást.

Alapanyagként a megbolondulós szövetboltban (ők is fizethetnek nekem a reklámért, ha úgy gondolják – természetben is jöhet) vettem négy méter trikotázsanyagot is, teljesen el vagyok tőle ragadtatva, lila meg barna meg piros meg karikák vannak rajta, ay, mi madre, Desigual-koppintásokhoz tökéletes lenne (ők is fizethetnek, csak úgy mondom, mintegy preventív céllal. Már legalábbis ha nem verhetnek rá az emberre copyright-büntit, amennyiben kizárólag magának varr koppintásokat. Ha esetleg akkor is, vissza az egész, csak a szél susogott.).

Voálá, itt van az összes holmi, amivel tegnap megörvendeztettem magam, elegáncsan lehajintva a padlóra. Mivel olyan szigorúan beszéltem pénzügyi keretekről, azt is elmondom, hogy mindez itt összesen 14300 pénz.

befelé1

És mivel megígértem, hogy minden ruhadarab, ami besétál az ajtón, szembetalálja magát három hasonló típusú, a lakásból kifelé tartó ruhadarabbal, tessék, ezek távoznak – három ruha, kilenc póló meg hat zakóféle (a hat cipőfélét nem illusztrálom, vissza lehet keresni, hogy tizenkét darab döglött le ilyen-olyan okból rólam idén, úgyhogy még két párat szerezhetnék is magamnak, ha lesz miből). Az egyik zakó meg két ruha még a kimaradtakból is kimaradt, annyira megfeledkeztem róluk.

kifelé1

Ha valakit érdekel belőle valami, sikítson nyugodtan. (Tudom, így kupacban nem annyira szimpatikusak, de a zakókkal semmi baj sincs, max. egy tisztíttatásra van szükségük. Ja, meg a bordó szörnyetegről hiányzik egy gomb.) Amit senki nem vindikál magának, az bizony egy hét múlva a ruhagyűjtőbe kerül.

Végül pedig, szavazás. Itt van ez a gyönyörű, 52-es méretű csoda, mit varrjak belőle magamnak? Szintén egy hét áll rendelkezésre a válaszokhoz, aztán így is-úgy is felszabom.

nagyruha

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2014/08/30 hüvelyk blabla, nyár, ősz

 

4 responses to “Évnyitó előtt – A Nagy Bevásárlás

 1. BAKÓ Rozália Klára

  2014/08/31 at 10:19

  Forrónadrág, hátul flamenkós szoknyafodorral megbolondítva.

   
 2. kingha

  2016/06/03 at 09:33

  na végre megleltem az ominózus lakk-bordó-keresztpántos cipellődet 😛

   
  • mák

   2016/06/03 at 09:41

   Igen, azt akkor vettem. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: