RSS

9/65 – Kampós

04 nov

Nincs annál felemelőbb, mint amikor négy tizenötkor felébredsz, mert pisilni kell, a bides muszikák pedig ezt azonnal felhívásnak tekintik a keringőre, és hiába próbálsz szundikálni, mind a kettő ott bugizik a fejed mellett, amíg végül ki nem gurulsz az ágyból, hogy enni adj nekik. Mindezek után pedig rájössz, hogy a tetőablakot verő vigasztalan eső nem jelent mást, mint hogy kezdheted újratervezni, mi a lócsicset vegyél fel mára, a tegnap este gondosan előkészített összes holmidhoz illő cipő ugyanis természetesen nem vízálló, miért is lenne az. (És a minimum, hogy öltözés közben két harisnyanadrág is elszakad ilyenkor, míg végül dérrel-dúrral ki nem bontok egy eddig még sose hordott negyvendenest.)

Hát akkor irány a mai 6×45 perc, hozzá pedig (épp csak hogy ne unatkozzunk) sűrűfésűvel tetvészés abban a tanulmánykötetben, amivel már szeptember vége óta szopunk, és végre itt a betördelt példány, de ebben még meg kell ejteni a hibavadászatot. A Repülő Kutató úgyis mindig azt mondja, hogy nekem kampós szemem van, ami mindenbe beleakad, hát nézzük meg, mennyire van igaza.

Óraátállítás ide vagy oda, setét van még, mint a Sátán segglyukában, hiába használtam még vakut is. Hogy is szokták ezt mondani a vidám fiatalok a 880-as buszon? “Faszkivan, gecc’? Na valahogy így.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2021/11/04 hüvelyk eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: