RSS

8/103 – Macskák és manók

12 dec

Hajnali fél egykor akkora ordítás volt odalent, hogy nem lehetett kihagyni az ellenőrzést, egymást eszik-e a macskák vagy mi van. Mikor leértem, Poci meg Maci ott ültek tátott szájjal a teraszajtó előtt, odakint pedig Picur és Berci, a kosztosmacskák verték egymást üvöltve. Jól kinézünk. Nyár elején még ez úgy festett volna, hogy “Berci egy falatra lenyeli ezt a pofátlan bigyót”, ősz elején úgy, hogy “Berci leoszt egy pofont, az egyre pofátlanabb vakarcs pedig berepül az asztal alá”, most meg ott gyepálták egymást teljesen egyenlő felekként. Gőzöm sincs, miért lett ennyire halaszthatatlan a leszámolás, sose voltam macska. Kiléptem az iccakába, hogy rájuk üvöltsek, erre odébb mentek pár méterrel, és folytatták, úgyhogy megint rájuk üvöltöttem, mire a két hülye testületileg átrohant a kerítésen, és odakint verték tovább egymást vernyákolva az utcán. Éppen utánuk kiáltottam, hogy “vigyázzatok magatokra, marhák, nehogy elüssön valaki!”, amikor rájöttem, hogy kijárási tilalom van és fél egy, ötig pedig tán csak abbahagyják ezek a vadszamarak. Mindettől rövid, de heves röhögőgörcsöt kaptam, úgyhogy visszatértem lakásunkba, mielőtt felkacagom az utcának azt a részét, akiket nem vert fel a macskabalhé. Idebent meg persze itt vártak teljesen paff képpel a lokális pitypangfújókák, Pocinak még az is rá volt írva a pofijára, hogy ez összességében very shocking és egyáltalán nem ladylike. Érdekes ez a szociális szukcesszió, Poci mostanra teljesen pótolja mindazokat az arisztokratikus allűröket, amiket anno Anasztázia nagyhercegnő produkált. Rém megvetően tudja például szemlélni Macit, aki a maga lompos módján bárhol elfekszik, bármikor vehető egy kis rohangálásra a lézerpötty után, és bármelyik macskabudiba beleszarik. (Jaj, a macskabudik. Azokat pucolni kell.)

Mivel most itt ülök demobilizálva (Poci rám ült, mert mikor máskor), csak archív képekkel tudom bemutatni, milyen terveim vannak mára: fogni a tavasztól őszig az ablakban héderező manócskákat

aztán varrni nekik új ruhát. Egyelőre még csak homályos elképzeléseim vannak, de annyi biztos, hogy úgy fognak a végén kinézni, mint én, robbantott piros haj és hatszáz fölösleges réteg.

Tudja fene, talán én is úgy fogok kinézni, mint ők. Ki tiltja meg, hogy a babáimnak meg magamnak is ugyanolyan ruhát varrjak? Na ugye.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2020/12/12 hüvelyk újracucc, eská, otthoncsücsü, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: