RSS

8/14 – Rottweiler

14 Sze

(Nyugi, ez egy metaforikus rottweiler. A háznál továbbra sincs kutya, cserébe még mindig térdig járunk a macskában, azt a Picur névre hallgató cirmos törpét például az imént küldtük haza tanulni Janka nevű kisgazdijához, mert Janka csak akkor tud tanulni, ha Picur ott alszik a dereka mögött. Igen, nem csak mi vagyunk meghúzatva.)

Ma itthoncsücsü napom van, ennélfogva még a csipát se dörgöltem ki a szememből, de már anyagokat töltögettem felfele a diákoknak, szakdolgozati kérdőívhez fűztem kommentárokat, és vadul leveleztem mindenkivel összevissza. Mindezek után viszont, ott egye meg a fene az egészet, a napom további részét Erikkel óhajtom tölteni. Nyilván sokkal üdvösebb lenne, ha inkább azt a tanulmányt próbálnám megírni, aminek holnapután van a leadási határideje, és még egy szó sincs meg belőle, de azt hiszem, ezt most elengedem. A témában ma reggel ordítoztunk kicsit a Repülő Kutatóval, aki ilyesmit elképzelni sem képes (ezért is néz ki időnként úgy a szeme, mint egy rottweilernek), de ő ezt nem értheti, mert az ő társadalmi hasznát tanulmányokban mérik, az enyémet meg hiába is próbálnák, mert én úgy gondolom, az én társadalmi hasznom abban áll, hogy elmagyarázom a hallgatóknak, miért kell odafigyelni, ha egy ovis azt mondja, A három pillangó című meséből a kedvence az a rész, amikor óriási szél kerekedett, nem pedig a virágok, a pillangók, a szivárvány, a barátság vagy a minden-jó-ha-jó-a-vége.

Úgyhogy most a folytatásban egy vidám nap várható Erikkel, házislafrokban, és valamikor du. feltehetőleg sütök egy kenyeret is. Nagyon ajánlom a világnak, hogy ne szarjon bele a palacsintácskámba, mert ha nincsenek ezek a nyugis félnapok, teljesen átmegyek hisztigép üzemmódba, és attól Isten óvjon mindenkit.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2020/09/14 hüvelyk eská, otthoncsücsü, ősz

 

5 responses to “8/14 – Rottweiler

 1. Zsuzsi

  2020/09/14 at 18:47

  Miért kell odafigyelni, ha egy óvódás azt mondja? 🙂

   
  • mák

   2020/09/14 at 18:51

   Mindenre oda kell figyelni, ami szokatlan és váratlan, mert annak jelentősége lehet. Ez például az egyik állomás volt egy asztmadiagnózis felé.

    
   • Zsuzsi

    2020/09/14 at 19:43

    Köszi 🙂

     
 2. vica57

  2020/09/15 at 07:10

  Hú, ezt én is meg akartam kérdezni.
  Nahát, ezt sose hittem volna, hogy akár egy asztma is okozhat ilyen eltéréseket.
  (igazában rosszabbra számítottam…)

   
  • mák

   2020/09/15 at 07:23

   A lényeg, hogy minden, ami szokatlan, valamilyen jelzés lehet. Mivel ez egy váratlan válasz volt, a pedagógus visszakérdezett, hogy miért a szél tetszik neki, mire a gyerek azt válaszolta, hogy szereti a szelet, mert akkor könnyebb szuszogni. Úgyhogy elkezdték nézegetni, játék közben nincs-e valami baj a légzésével, futkározáskor nem fullad-e, és így tovább.
   Ezeknek a váratlan válaszoknak egy része persze csak a gyermeki fantázia hirtelen ugrása, de van, amikor tényleg fontos információt rejtenek.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: