RSS

7/258 – 2050 Y50R és 1050 B40G

15 máj

Gondolom, nem ilyen képet társítanátok az aktivitás és nyüzsgés fogalmához, mi?

Pedig bizony, kedveszkéim, igencsak lendületben vagyok: hajnalban óvatosan megpróbáltam szövegeket gyomrozni (saját szövegeket, ezúttal), és nem is ment teljességgel rosszul, nahát. Az ilyesmi hihetetlen, bár nem teljesen logikus hatással van az emberi cihére, úgyhogy (váratlan fordulat következik) délelőtt felvevém arcbugyimat, és elrobogtam ahajt egyutcányira, ahol van nekünk egy komplett nagy festékáruház.

Régi olvasók talán emlékeznek még az én komplex viszonyomra a festékáruházzal és annak dolgozóival, akiket csak a Mogorvák És Kelletlenek Klánja néven szoktam emlegetni, mert még be se léptél, de már amolyan “hajjamennyeninnen” arckifejezéssel néznek gyanakodva, és kétszer is rákérdeznek, tényleg 3050 G40Y színt akarsz-e kikevertetni a Trinát Unitopodba. (Figyeltem őket működés közben, úgyhogy bizton mondhatom: nem azért csinálják, mert nő vagyok virágos bakancsban. Bunkók ezek mindenkivel, kivéve az ismerős szakikat, azokkal nagy a camaraderie.)

Jelentem, Mogorváéknál minőségi változást agnoszkáltam, mert egyrészt mindenkin maszk van, ergo nem látni, mennyire kelletlenek; másrészt mivel a boltban egyszerre csak három vevő tartózkodhat bent, nem érnek rá azzal cseszegetni, hogy jól meggondoltad-e, milyen színt akarsz, hanem csak nekifutnak, és kikeverik a festékedet; harmadrészt és egyáltalán nem utolsósorban pedig a pénztárgépnél nem egy klasszikus festékfoltos Mogorva áll, hanem egy középkorú nő olyanfajta vörösre festett hajjal, amilyet külvárosi kocsmák pultjai mögött látni, márpedig sose éreztem magam nagyobb biztonságban kocsmai környezetben, mint akkor, amikor ezt a hajszínt láttam meg a pult mögött. Úgyhogy flottul kikevertettem magamnak a 2050 Y50R és 1050 B40G fedőnevű merényleteket, majd bedobáltam még kis kosaramba pár szivacshengerkét és festőtálcát, aztán pedig táncos lábbal hazajöttem, juhé.

A mai napom további programja nem lesz ennyire fordulatos, jegyeket fogok beírogatni a Neptunba, majd ha ezzel végeztem, még gyomrozom egy kicsit enszövegeimet, hadd lám, mi lesz belőlük, szar vagy kalaposinas. Holnapra viszont, ígérhetem, jön a 2050 Y50R és 1050 B40G, és végre eljutunk talán oda is, hogy elkezdjem beblogolni, mi mindent mázoltam én le az elmúlt hetekben, mert egyre több restanciám van ezügyben.

Most viszont gyüjjön a Neptun, mert engem végül is ezért tartanak, nem pedig a szövegek gyomrozásáért vagy azért, mert 2050 Y50R és 1050 B40G színekre akarom lekenni a fél világot.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2020/05/15 hüvelyk eská, otthoncsücsü, tavasz

 

4 responses to “7/258 – 2050 Y50R és 1050 B40G

  1. Zsuzsi

    2020/05/15 at 12:27

    Azért legalább a kikevert színeket megmutathattad vóóóóna… 🙂

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: