RSS

7/211 – Komplikáció

29 Már

A helyzet rossz és közepesen reménytelen, én meg ugyan vidámkodhatok itt hétszámra, de attól még ugyanúgy hajnali háromkor ébredek arra, hogy szorongok, és nincs az a horgolás vagy macskafésülés, ami elmulaszthatná ezeket a hajnali felriadásokat. Közben apósomnak megvolt tegnapelőtt a műtétje, és elsőre minden fasza volt, várakozásoknak megfelelő és komplikációmentes, de tegnap este már meg akarta verni a nővért oxigénhiányos zavartságból kifolyólag, úgyhogy most vissza az intenzívre, nyugtatókkal. És láza is van.

Szóval próbálkozom én, de attól még anyám minden alkalommal lemossa szappannal a kulcsát, ahányszor kimerészkedik a lakásából Grazban, Filoméla meg véresre rágta már a távoktatás eredményeként mind a két hüvelykujját, a Repülő Kutató pedig társszerzős tanulmányt ír távpartiban (épp tegnap jöttem rá, hogy a jebezeusát neki! már megint 2005-ben vagyunk!*), és annak ellenére, hogy továbbra is luxuskörülmények uralkodnak, mert nem vagyunk betegek, megvan a munkánk, nem veszítjük el a házunkat és van megtakarításunk, hát én egyre nehezebben viselem ezt a Dekameron projektet. A rossebbe, igen kemény rádöbbenés, hogy azok a tizennegyedik századi seggarcok jobban vették az akadályokat nálunk. (Bár nyilván tudom, hogy miért, és ha sokáig tart a kolera, ezt sem ússzátok meg, hogy kifejtsem.)

Ami ilyenkor segít, az a munkaterápia, úgyhogy kirámoltam egy konyhaszekrényt, és ki fogok még rámolni néhányat, az agyműködésemet fülbezenével próbálom a minimumra csökkenteni, és elővettem egy üveg Braník nevű becsületsüllyesztőt a pincéből.

“Már csak bosszúból is túl fogjuk élni ezt”, szoktam mondogatni anyámnak telefonba, és én tényleg azon vagyok, hogy toszná telibe egy taliga aprómajom.

* Ezt majd a közeljövőben részletezem is, arra mérget vehettek.

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2020/03/29 hüvelyk otthoncsücsü, tavasz

 

7 responses to “7/211 – Komplikáció

 1. kingafetyko

  2020/03/29 at 17:52

  baxxus aterzem. –

   
 2. Dalbergia Retusa

  2020/03/29 at 19:58

  Engem érdekelne a tizennegyedik századi seggarcokról szóló értekezés, de ehhez tényleg nagyon sokáig kell tartania a kolerának, akkor inkább maradnék tudatlan.

  Remélem, hamar jobban lesz az apósod!

   
 3. vica57

  2020/03/30 at 07:17

  Remélem, minden rendben lesz apósoddal.

  A hirtelen totális életmódváltás nem könnyű,főleg, ha ráadásul nem is önkéntes.
  És hát igen, az aggódás családtagok, barátok, többi ember miatt, nagyon frusztráló.

   
  • mák

   2020/03/30 at 07:31

   Még csak azt sem mondanám, hogy annyira totális életmódváltásról van szó, én nem nagyon mászkáltam sokat korábban se. Az aggódás része az, ami túlmegy a tűréshatáromon.

    
   • vica57

    2020/03/31 at 05:02

    Igen,megértem.
    Nekem sajnos már nincs olyan idős hozzátartozóm, aki miatt idegeskedni kellene (én vagyok a 63 éves, tulképp “célcsoport”), hát izgulok a fiam és családja, meg az idős barátaim miatt.

    Az, hogy korábban nem mászkáltál el, azért annak is köszönhető részben, hogy a munkába járás egy hatalmas mászka voltaképpen. Én magam is évtizedekig ingáztam, tudom, miről beszélsz.

    Ami azt illeti, úgy 6 éve alig vártam, hogy végre távmunkás lehessek. Sokan bevállalták a kollégák közül, és többen pár hónap múlva inkább a bejárást választották ismét, mert nem bírták megszokni a bezártságot. Nekem tökéletes így. Meglehetősen antiszoc voltam mindig is 😀

     
 4. peony67

  2020/03/30 at 13:42

  Piszkosul nem szeretném, hogy ez a mizéria sokáig tartson, ugyanakkor piszkosul érdekelnek a 14. századi seggarcok… szerintem nem is voltak annyira azok, na.

   
  • mák

   2020/03/30 at 14:26

   Persze hogy nem, csak éppen dühös voltam rájuk, mint a harmadikos kislány az osztálytársára, akinek megy a matek, ő pedig hiába izzad, nem tud összehozni egy kettesnél jobbat. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: