RSS

7/152 – Konstrukció

30 jan

Sőt, nem csak sima konstrukció, hanem de- és re- és az összes többi is, ha van.* Én továbbra is elszántan darabolom a nyafogóruhákat, a szép természet viszont éppen megpróbálja összerakni magát, ma reggel legalábbis ezzel köszöntött:

Összerakásban én sem ismerek tréfát, tegnap például az eddigi legszebb savanyúkáposztás kenyeremet sikerült megsütnöm. Aztán persze a Repülő Kutató, mielőtt lefotózhattam volna (a kenyeret), szétvágta hirtelen (még mindig a kenyeret), és beleevett, ami igazán skandalum, ilyet nem lehet tenni egy fotózkodós bloggerrel, hah. Úgyhogy ma reggel csak a röhögség és a dokumentáció kedvéért összeraktam a szétvágott kenyeret, mintha legóznék.

Ott hátul hiányzik belőle egy csücsk. Azt már nem kértem vissza a RK-tól.

Ha már ilyen jól belejöttem, magamat is összeraktam házimamszi üzemmódba, nesztek felfrissített nyafogóruha. Meg kávé.

Akkor én most táncos és kockás lábbal el, hogy további izéket vágjak szét és rakjak össze. Folytköv.

* 2003-ban, miután teljesítettem belőle az összesen hatodik tanegységet, egy megkönnyebbült sóhajjal rácsaptam az ajtót az irodalomelméletre, amit egészen addig roppant izgalmasnak tartottam, amíg a hat tanegység segítségével sikeresen el nem érték, hogy elegem legyen belőle egy életre. Eleve úgy futottak neki, hogy nyilván mindenkinek Derridát olvastak estimeseként a szülei, úgyhogy nem kell azzal foglalkozni, ki kivel van és mit akar, hanem zuhé neki. Ott ültem 1995-ben, Dezodorics egymás után köpte a neveket, én meg asse tudtam, hogyan kell leírni őket, és nemcsak én nem, hanem a szeminárium kétharmada se nem, viszont mindenki túl gyáva volt ahhoz, hogy megkérje a tanárurat, firkantsa már le nekünk valahová, hogy is hívják igazándiból azt, hogy Póldimen. És akkor még wiki sem volt. És okostelefon se. És a magán számítógép luxus volt, az internet betárcsázós, a www pedig egy annyira friss valami, hogy archie-t meg gophert használtunk leginkább. Nem csoda, hogy mostanra olyan hülye vagyok az irodalomelmélethez, mint hat pár rendőrcsizma, pedig hát nyilvánvalóan teljesítettem az összes előírt tanegységet, ami különösen nagy truváj, ha az ember már az alapoknál elveszti a fonalat.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2020/01/30 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: