RSS

Eská 6/42 – Egy-két-há…

26 Júl

Mint talán még emlékeztek erre, a vakációm elején több horgolókönyvet is kivettem a könyvtárból. Úgyhogy most ezt nyitottam ki, ni:

Találtam benne egy olyan nagyinégyzetet, ami “Patchwork négyzet” névre hallgat, én valamikor szívesen csináltam patchworkot, aztán abbahagytam, és most kicsikét megint viszket, hogy kipróbáljam, de előbb nézzük ezt a horgolós változatot, mit tud. Azt tudta, hogy van belőle kicsi meg nagyobb meg legnagyobb, és ezt összekombinálva nagyon szép cuccokat lehet kihozni. Hát lássuk. Nekiláttam végigpróbálgatni mindet, mint Aranyhaj a három medve tányérkáját-ágyacskáját, épp csak fordított sorrendben, mert én azért mégse mesehős vagyok.

Azt hiszem, nem nagyon kell bizonygatnom, hogy a legkisebbe kifejezetten beleszerettem, mert rögtön csináltam is belőle egy tucattal, csak úgy.

A sorrendben következőhöz kellett ugyan némi távsegítség a blogolvasóktól, mert életemben először hallottam olyat, hogy reliefpálca, de azért azt leszámítva szintén elboldogultam a dologgal.

És aztán jött a harmadik. Annak a mintarajza így festett, ni:

Két órán át küszködtem vele. El is jutottam a kilencedik sorig. Ott viszont szépen abbahagytam, egye meg a fene. Horgolni élvezetből akarok, nem frusztrációból. és amikor többet bontok, mint amennyit haladok, közben meg a fogam csikorgatom, az nem élvezet.

Úgyhogy most így állunk, és még egyelőre ugyan nagyon homályos elképzeléseim vannak, hogy ebből mit-hogyan-mihez, de majd csak kiderül. Nézzétek, milyen nyamnyam.

U. i.: a harmadik, legnagyobb patchwork-négyzetnek a könyv szerint így kellett volna kinéznie, la:

patchnégyzet5

Mint láthatjátok, a közepe majdnem ugyanaz, mint a közepes patchwork-négyzeté, és addig el is boldogultam vele, de a folytatásban olyan tragikusan összekutyulódott minden, hogy öröm volt nézni.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2019/07/26 hüvelyk ajándék, blabla, eská

 

5 responses to “Eská 6/42 – Egy-két-há…

  1. Zsuzsi

    2019/07/26 at 18:17

    Hát ezek tényleg jópofák. Főleg a kicsikék! 🙂

     
    • mák

      2019/07/26 at 18:34

      Nekem is a kicsik tetszenek leginkább. 🙂

       
  2. vica57

    2019/07/27 at 07:56

    Azért legalább a könyv fotóját mutimeg, lécci, milyen lett volna a 3. 🙂
    A leírás alapján nem tudom elképzelni.

     
    • mák

      2019/07/27 at 08:11

      Mindjárt intézkedem. 🙂

       
      • vica57

        2019/07/27 at 13:03

        Köszi, és jesszumpepi, EZT meghorgolni tényleg rémálom lehet.
        Plusz még nem is szép.

         

Mondd csak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .