RSS

6/321 – Ribizli

18 Júl

Ha bármi kétségünk lett volna efelől, megnyugodhatunk: a gyermektartás továbbra sem egyszerű és gondtalan feladat, különösen a “flúgos nagynéni + flúgos unokahúg + a család se teljesen normális” kombinációban. Filoméla például ebben a pillanatban éppen az eddigi itt-tartózkodása kedvenc könyvét tanulmányozza, a “Limara a világ körül”-t, és gondos-alapos jegyzeteket készít különböző színű filcekkel arról, hogy miként készül a Germknödel. A sólámpa nyalogatását hálistennek abbahagyta még tegnap reggel, de szerintem abból is lesz még néhány felvonás. (Még érkezéskor figyelt fel a sólámpára, akárcsak a Limara-könyvre is – az egyiket azóta is tanulmányozza, a másikról pedig, miután kiderült, hogy sóból van, mindenképpen meg akart bizonyosodni, úgyhogy egész este vissza-visszatért hozzá, nem változott-e át a lámpa kandiscukorrá vagy mittomén.)

Miután tegnap reggel a strandra úgy küldtem el kettő darab felelős felnőttel, hogy csatoltam mellé egy flakon 50-es faktorszámú naptejet is, este fürdéskor enyhe gutaütés kerülgetett, mikor szembesültem azzal, erre a kölyökre nem kent senki semmit, másként nem festene úgy, mint egy ribizli. Neki ugyan nem volt ezzel semmi baja (bezzeg engem ilyen állapotban már lepedőben kellett volna borogatni), de azért bekentem egy adag 100% aloé zselével, amit Kátya barátnőm hozott Dél-Koreából, eső után köpönyeg, aztán lementem a teraszra kukliprédikációt tartani a családnak, akik szintén ott ültek kellemes ribizliszínben, és ők sem értették, mi a probléma. Filoméla öt órán át habuckált boldogan a vízben, mint egy sellő, most vacsorára pedig megevett két tányér grillezett virslit-sajtot-zöldséget, még salátát is evett mellé, utána pedig egy nagy tál fagyit tejszínhabbal és még két minijégkrémet (tény, hogy ezt mind megette), nincs ennek a gyermeknek semmi baja. Hát ja. Csak éppen úgy festett, mint egy ribizli.

Mint látható, én továbbra is a túlaggódás állapotában vagyok, és már előre ver a víz attól, hogy ugyanezen felelős felnőttekkel elküldöm a kölköt három napra horgászni(!) sátorral(!) Lentiben(!). A horgászás iránt amúgy ő tanúsított érdeklődést, ezt nem felülről oktrojáltuk rá, és persze ez a hozzáállás még jelentősen megváltozhat, amikor ott találja magát könyékig a halbelekben, de most egyelőre ez kell neki, hát ezt kapja.

Most viszont megpróbálom összevakarni népeimet, akik közül az egyik a Germknödelnél van leragadva, a másik pedig még pizsiben tanulmányozza az internét, beléjük nyomkodok valami reggelifélét, aztán elhajtom a bandát múzeumba, mert azt nem lehet, hogy itt üljünk a művészetek és turitnyák városában, aztán mégse csináljunk vele semmit.

 
10 hozzászólás

Szerző: be 2019/07/18 hüvelyk eská, nyár

 

10 responses to “6/321 – Ribizli

 1. vica57

  2019/07/18 at 11:32

  Igen, kicsit tényleg túlaggódsz, de ez egyáltalán nem baj.
  A gyereken legyen mentőmellény, karúszó a horgászás alatt, és akkor már nagy baj nem lehet.

   
  • mák

   2019/07/18 at 12:22

   Úgy úszik, mint egy delfin. És nem csónakból horgásznak, hanem partról. 🙂

    
 2. vica57

  2019/07/18 at 16:32

  Hozzá van szokva a természetes vízhez? Uszodában hiába úszik jól, még a Balaton sem olyan, a folyóvíz meg pláne: sodrása van, meg örvényei.
  És a partról is bele lehet csúszni egy folyóba.
  ok, most rátettem egy lapáttal az aggódásra, bocsi…

   
  • mák

   2019/07/18 at 16:54

   Horgásztóhoz mennek. Amiatt aggódom, hogy beveri magát valamibe, vagy nem tetszik neki az egész, vagy napszúrást kap, de a víztől speciel nem féltem. 🙂

    
   • vica57

    2019/07/18 at 17:57

    Ó, hát úgy persze nem veszélyes, igazad van. De tudod, én a Balatonnál nőttem fel, apám meg szolnoki vizicserkész volt, azaz megtanított tisztelni a vadvizeket.

     
    • mák

     2019/07/18 at 17:59

     Megértem. Én annyira tisztelem a vadvizeket, hogy csak akkor megyek beléjük, ha nem érnek a bokámon felül. 🙂

      
 3. Zsuzsi

  2019/07/20 at 07:33

  Idén nem fotóz a nyaraltatott? 🙂

   
  • mák

   2019/07/20 at 07:44

   Nem, most nem vetette fel, én meg nem maceráltam.

    
   • Zsuzsi

    2019/07/20 at 11:08

    Jogos, csak érdekes volt az ő szemszögéből is nézni a nyaralást. 😀

     
    • mák

     2019/07/20 at 11:19

     Lehet, hogy a végén majd megkérem egy összefoglalóra. 🙂

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: