RSS

6/304 – Kutyagol

01 Júl

A nyár (igen, ez most a szokásos nyafogás lesz) másnak azt jelenti, hogy végre itt az ideje cuppanatnyi bikinikben heverni a strandon. Én ezzel szemben ilyentájt leginkább úgy vagyok leírható, hogy magam vagyok a sötétben bujkáló ellenforradalom, aki árnyéktól árnyékig lopózkodik, és csak konspirációs okokból hagyja el a lakást.

Mai konspirációs okom leginkább amúgy a saját jól-létemmel van összefüggésben, kávéért meg péksütiért kutyagolok el a legközelebbi nagybótig, ami egy kilométerre lakik tőlem. (Fene se fog kenyeret sütni ebben az időjárásban, ha nem muszáj.) A kisbót is jó lenne erre a célra, de azt speciel bezárták. Végleg. Nem ott bonyolítottam a nagybevásárlásaimat, de ha hirtelen szükség lett egy kocka élesztőre, egy csomag kávéra vagy egy liter tejre, csak átrontottam az úton, és tíz perc alatt otthon is voltam. Na hát most nincs többé kisbót, állítólag kínai bugyikat fognak árulni a helyén, és én ugyan kedvelem a kínai bugyikat, de még jobban kedvelem azt, ha át tudok rontani az úton egy kis péksütiért. A kedvenc pékségemet, ami szintén itt volt egy köpésnyire, durván átalakították, többé már nem pékség, hanem valami bizarr mix a cukrászda, fagylaltozó, zöldséges és nemtommi között, ahol ugyan kenyeret is lehet kapni, de nyilván nem annyifélét és nem olyan minőségben, mint eddig, cserébe viszont jóval drágábban. Mindezt akkora területen művelik, mint a Bűnök Barlangja, szóval képzelhetitek.

Nekem még minden megoldható, mert van két ép lábam, amin elmászhatok a legközelebbi értelmesebb-forma üzletig, de a környéken nem mindenki képes erre – ugyan elég sok kisgyermekes fiatal család költözött a közelbe mostanság, de azért a régi lakók nagyrészt már nyugdíjas korúak, akiknek nem olyan könnyű mocorogni, pláne ebben a hőségben. Nem mintha a kisgyermekes fiatalok olyan könnyen mocoroghatnának, de nekik van kocsijuk, esetenként kettő is. A város természetesen tele van szupermarkettel meg hipermarkettel meg anyámkínjával, de ezekhez a környékemen lakóknak mind kocsiba kellene ülni, és egyrészt nincs mindenkinek kocsi a segge alatt, másrészt meg mit vagyunk úgy meglepődve a 11-es út forgalmán, ha jóformán nincsen gyalog elérhető üzlet?

Most erre könnyű azt mondani, hogy pofám lapos, én végül is tényleg bárhová el tudok jutni, ha muszáj, bezzeg valahol tanyán még ennyi sincs – de hát éppen ez az. Egy több mint harmincezer lakosú városban élek, könyörgöm, a röhej kedvéért ráadásul olyan városban, ahová még mindig presztízs kiköltözni, hogy aztán az ember a napi ötvenezres áthaladó forgalmat szaporítsa, lehetőleg “egy ember – egy kocsi” felállásban, mert hogyan másként. Talán nem egészen vagyok ufó, ha azt gondolom, én igenis helyi üzletekbe szeretnék járni, helyi termelőket támogatni, és amikor legyalogolok kosárkámmal a piacra, nem a nagy batár városi terepjárókat kerülgetni a másfél kocsi széles macskaköves utcákon. Ehhez képest amióta ideköltöztünk lassan húsz éve, folyamatosan romlik a helyzet.

Oké, most már kimorogtam magam mára (bár még tudnám folytatni), vonuljunk, amíg ránk nem zuhan a mára jövendölt harmincnégy fok.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2019/07/01 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

2 responses to “6/304 – Kutyagol

 1. vica57

  2019/07/01 at 10:29

  Hirtelen azt hittem, Érdről beszélsz, aztán a lakosságszámnál leesett a tantusz.
  (neeem, persze, tudtam, hogy Szentendre, de annyira ugyanez van itt is 😦 )

   
  • mák

   2019/07/01 at 11:20

   De arról (bocs) mindenki tudja, ezen meg csak hüledeznek és hitetlenkednek, ha elmondom…

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: