RSS

6/176 – Balalajka

23 feb

Ha én lettem volna Szilágyi Örzsébet, pár száz évvel később Arany János ott ülhetett volna teljesen munkátalanul és balladátalanul, mert én ugyan megírtam mindenféle leveleket a múlt héten (szerelmes könnyeket nem sírtam beléjük, mindennek van határa), válasz viszont marhára nem jött egyetlen olyanra sem, amelyben fontos dolgok iránt érdeklődöm. Következőkor talán kipróbálom internet helyett a hollókat, esetleg közvetlenül odavonulok a címzettek ablaka alá, és balalajkázni fogok vagy mittomén. Mivel még sose fogtam a kezembe balalajkát, valószínűleg hamar fel fogom kelteni a címzettek érdeklődését, meg bárki másét is, aki hallótávolságban van.

Balalajka helyett viszont most kosarat fogok a kezembe, és címzettek ablakalja helyett a piacra vonulok, mert eldöntöttem, hogy vége van a télnek (erre majd még rá fogok faragni, csak mondom), és ha a télnek vége van, akkor értelemszerűen a tavasz jön, ha pedig tavasz, akkor piac. Na persze mára azt mondja derűsen az időjárás-jelentés, hogy perpill mínusz három fok van, és ne lepődjünk meg, ha mínusz ötnek érezzük. A kirelejzumát neki, mondtam én, hogy rá fogok faragni erre, aztán tényleg.

Piac után a mai nap nagyját előreláthatólag kedves és barátságos papírjaim között fogom tölteni, mert holnap lazsálni akarok a Bűnök Barlangjában, és ez csak akkor valósítható meg, ha már letudtam az összes fontos-sürgős rutyutyut, a lelkifuci harapdálásai elől ugyanis nincs menekvés. A fontos-sürgős rutyutyuk előtt viszont még szándékomban áll valami egészen merényletszerűt művelni a hajammal, és ez tényleg marha vicces merénylet lesz, ha összejön. Tessék várni türelemmel.

Ha már a merényleteknél tartottunk: egyre erősebben érzem azt, hogy az idei tavasz igen nagy mértékben kék lesz meg zöld meg sárga, és, mint talán tudjátok, én az ilyen merényleteket sem szoktam elaprózni.

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2019/02/23 hüvelyk eská, tavasz

 

6 responses to “6/176 – Balalajka

 1. Zsuzsi

  2019/02/23 at 09:06

  Hát, mi is jól beöltöztünk a napfényes reggeli sétánkhoz, mert a fény nem áll egyenes arányban a hőmérséklettel… De azért szép kis séta volt.
  A kék meg zöld, meg sárga nagyon klassz hármas, várjuk a képeket-szetteket-új ruhákat, de először is, legfőképpen, a hajmerénylet mibenlétét! 🙂

   
  • mák

   2019/02/23 at 10:33

   Nagyobb lett a merényletnek a füstje, mint a lángja…

    
   • Zsuzsi

    2019/02/23 at 10:46

    Szép, kékes füstje… 😀

     
 2. anett veg

  2019/02/23 at 10:55

  A napokban, amikor kb a 3. ilyen pulóver (na jó, kardigán) akadt a kezembe ugyanabban az egy turkálóban, (igen három különféle színben) te jutottál az eszembe… (Valami olyasmi, hogy bár a Nyugati környékén van, na itt se járt a MÁK, meg, hogy ha látnád vajon mind a 3 veled menne, vagy csak egy…)

   
  • mák

   2019/02/23 at 10:56

   Ki tudja. 😀

    
  • Zsuzsi

   2019/02/23 at 13:10

   Hol van ez a turkáló pontosan??? 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: