RSS

6/58 – Handy

28 okt

Bécsi napjaink az elvárható mederben folynak, annyit gyaloglok, mint egy ló, a program pedig igazán színes: tegnap ambulancia, ma diliház, holnap temető. Ne tessék berosálni, az ambulancia a Stiegl Ambulanz nevű etető-itató volt az orvosegyetemen belül, ahová csak úgy odakeveredtünk, a diliház az Otto Wagner Spital, ahová azért vonultunk ki, hogy a templomot megnézzük fent a dombon, a temető pedig a szecessziós síremlékek vizionálásáról fog szólni, nem másról. Mindemellett azért ma kiborultam kissé a templom után, ott álltunk egy hétszáz épületből álló monstre idegszanatórium meg miegymás közepén, az adott pillanatban meg ráadásul konkrétan a 15-ös és 17-es pavilon között, ahol egy tábla arról mesélt, hogy ebben a két szép szecessziós épületben a második világháborúban a bekerült gyerekek nagyrészt, hátizé. Az Otto Wagner Spitalban akkoriban mindenféle náci eutanázia-programok zajlottak, meg amúgy is ebben a spitálban volt, hogy Dr. Asperger az autizmus spektrum zavaros gyerekeket vizsgálta nem kizárólag non-invazív módszerekkel, úgyhogy én ki akartam menni onnan, de most azonnal. Ott gyerekeket öltek. Akármilyen régen volt, akkor is.

Egyébként, brutális fáradtságomat meg azt leszámítva, hogy a tegnapi hét és fél kilométer csámborgás öt és feledik kilométerénél elkezdtem menstruálni, de mint kurvaélet, minden szép és jó. A hotel, ahol lakunk, a viccesnél is viccesebb, négycsillagos luxus mindenféle tradíszijóval, mindezt a legmodernebb technikával vegyítve. Például van a szobában egy okostelefon csak úgy, úgy hívják, hogy Handy, és Handy elmegy velünk mindenhová Bécsben, ahová mi csak el akarunk menni, közben pedig hajlandó fotózni meg azt mutogatni, hogy éppen hol vagyunk és mi van a közelben látnivaló. Abban a szárnyban, ahol minket esz a fene, pusztán csak a móka kedvéért valahol az art nouveau és az art déco között van srévizavi a berendezés stílusa, minden tele van aranyozással, a fürdőben aranyszövetre fröccsöntött gyantából van a mosdó, az ágy háttámlája szintén aranyszínű, és közben még a szekrényben is van külön világítás meg a szobában kapszulás kávéfőző. Szinte bizarr. Van, ami nemcsak szinte, hanem egészen az, a földszinten például Klimt A csókja van megszoborva az egyik fordulóban, na az aztán tényleg.

Ha igényelitek, tartok majd bemutatót a hotelből is, most egyelőre csak azt szerettem volna mondani, hogy megvagyok, és reggel kilenckor, mielőtt térdig kopott volna a lábam, így festettem:

U.i. : A RK elolvasta a bejegyzést, aztán szólt, hogy azt kifelejtettem, Handyvel telefonálni is lehet ingyé. Ezt nyilván már tegnap is mondta nekem, de amennyit én telefonálok, hát kérem, nem csoda, hogy ezt elfelejtettem.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2018/10/28 hüvelyk eská, ősz

 

5 responses to “6/58 – Handy

 1. vica57

  2018/10/28 at 17:30

  Nem semmi programok 😮

  Egy igény jelentkezik a szállodára, meg a többire.

  A kiborulás teljesen rendben van. ❤

   
 2. hegyisaniko

  2018/10/28 at 18:19

  Ú, de klassz lehet ez a hotel – jöhet a bemutató!
  A kiborulás maximálisan megértve – én azt sem tudnám hogy mennék tovább… uhhh …

   
 3. Zsuzsi

  2018/10/29 at 16:25

  Én is DEMOSTAZONNAL lettem volna… Brrr

  A többi jól hangzik! 🙂

   
 4. csilla75

  2018/10/29 at 17:20

  Nekem megváltás volt a menopauza, nem is volt se hőhullámom, se más kellemetlenség. De én jóval öregebb vagyok nálad, neked még a fiatalságodnak kell örülni 🙂

   
  • mák

   2018/10/29 at 20:10

   Le merném fogadni, hogy nekem az is monstre szopás lesz. 😀

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: