RSS

6/47 – Azsúr

17 okt

Nem tudom, emlékeztek-e a Száz év magányból arra a jelenetre, amikor Fernanda megérkezik Macondóba egy kopulációs célokra varrott, tokától bokáig érő hálóinggel, amin a stratégiailag fontos helyen van egy körbeazsúrozott lik. És hoz magával egy naptárkát is, amelyben a lelkiatyja gondosan bejelölgette (talán lila tintával? erre már nem emlékszem pontosan) azokat a napokat, amelyeken tilos a kufircolás, mert péntek van, böjtidő vagy valamelyik szent marhára fontos ünnepe, úgyhogy összességében marad évente tán negyven olyan napja, amikor felveheti a kopulációs hálóinget.

Na hát ez a félév (az Úr bűnömül ne vegye) éppen erre a naptárkára emlékeztet: lépten-nyomon valamilyen ünnep van, rektori szünet, dékáni szünet, tanítás nélküli izénapok meg más körbeazsúrozott kellemetességek. Ma is. Mondhatnátok ugyan, hogy hurrá, szabadnap, ugyan miért vagyok annyira oda ettől, de egyrészt nix szabadnap, ma is be kell menni a dolgozóba, másrészt meg mikor az ángyom csepszében* adom le a félévi anyagot, ha folyton ilyen lilával kiikszelt napok vannak? Grr.

Mindehhez ráadásul (akkor szép, ha zajlik) fél kettőkor ébredtem, de úgy, mintha egy gongot ütöttek volna meg a fülem mellett. Jobb híján adtam Celofánnak jutifalatot, mert ő ilyenkor mindig aktivizálja magát, és halk nyivákolással keringélni kezd a tálkája körül, aztán adtam magamnak egy kávét, és végül úgy gondoltam, ezzel az erővel akár hajat is moshatok. Úgyhogy cselekedtem. Aztán visszaszundikáltam. Most persze kábé úgy érzem magam, mint akit áteresztettek egy darálón, kétszer is, mert persze az utolsó felvonásra olyan vad álmok jutottak, hogy csak szédelgek bele. De legalább megmostam a hajam. Hurráá. (Képzeljétek ide a legenerváltabb hurrát, amire csak képzelmetek képes.)

Itt meg közben továbbra is augusztus vége van vagy mi, el is vagyok képedve tőle rendesen. De legalább fel tudom venni a kedvenc őszi semmicskéimet, mint például ezt a ruhát, ami már kábé tíz éve megvan.

* “Az ángyom csepsze” annyit tesz, hogy “a nagynéném főkötője”. Ne tessék automatikusan valami pajzánságra gondolni.

 
12 hozzászólás

Szerző: be 2018/10/17 hüvelyk eská, ősz

 

12 responses to “6/47 – Azsúr

 1. vica57

  2018/10/17 at 07:41

  Az ingre emlékszem, a naptárra nem (talán az nem volt eléggé abszurd számomra). hát, hogy gondolta a jó lelkiatya, hogy szaporodjatok és sokasodjatok, ilyen megkötések mellett?? 😀

  A ruha csini 🙂

   
  • mák

   2018/10/17 at 14:22

   Egészen világosan emlékszem a naptárra is, de most elbizonytalanodtam egy pöppet, nem én költöttem-e bele. 🙂 (Annyi könyvünk van, mint égen a csillag, de sehol egy Száz év magány, úgyhogy le se tudom ellenőrizni.)

    
  • retyusa1

   2018/10/18 at 14:49

   Én is csak az ingre emlékszem, naptár nélkül. Hú de elmebaj az a könyv! (S közben mégis élveztem, mert biztosan az én agyam helyén is van egy körbeazsúrozott lik…. 😀 )

    
   • mák

    2018/10/18 at 16:16

    Nem, fijam, azért élvezted, mert a te családod sem volt normális. 😀

     
 2. csilla75

  2018/10/17 at 17:01

  Ebben a kivonatban a 92. oldalon említik a naptárt, pont ahogy írtad: http://literart.org.ro/files/szaz-ev-magany.pdf

   
  • csilla75

   2018/10/17 at 17:04

   Vagy ez nem is kivonat, hanem az egész? Nem olvastam, és azt hittem, hogy száz év több mint 186 oldal 🙂

    
   • mák

    2018/10/17 at 17:39

    Jaja, ez az egész. 🙂 Egyrészt ezen a pdf-en egyes sorközzel van szedve a szöveg, másrészt meg nem is annyira hosszú a Száz év magány, mint amennyire sűrű. 🙂

     
  • mák

   2018/10/17 at 17:40

   Na, halleluja, a memóriámmal nincs nagyobb baj. Azt ugyan nem biztos, hogy a tegnapról be tudok számolni, de olyasmikre elég jól emlékszem, amiket huszonöt éve vettem kézbe utoljára. 🙂

    
 3. vica57

  2018/10/18 at 05:57

  Az én fiatalkoromban a fogamzásgátlás bevett módja volt még az ovulációs (menstruációs) naptár használata, bár voltak már hormonális fogamzásgátlók is, de a felvilágosító könyvekben inkább a mechanikai védekezéseket meg a naptárt tárgyalták, ezért az nem volt abszurd, hogy valaki naptár alapján éljen nemi életet. Azt meg úgyse hittem el, hogy a férj belemegy az évi 40 alkalomba 😀

  Viszont vizuális alkat vagyok, és ezt a körülcifrázott lyuk megragadott. Emlékszem, még filóztam is azon, hogy vajon pontosan hol volt, mert ágyék magasságban nem lehetett. Az anatómiailag nem működhet.

  Na arra már nem emléxem, hogy végülis a likas ümmög használatba került-e 😀
  El kell olvasnom még egyszer.

   
  • mák

   2018/10/18 at 16:23

   Gyermekük lett, az biztos. 😀 Hogy milyen ümögben csinálták, arról nem emlékezett meg Márquez.

    
 4. Zsuzsi

  2018/10/18 at 08:27

  Ez a ruha igen jól áll!:)

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: