RSS

6/24 – Hol a boldogság mostanában?

24 Sze

A barátságos meleg szobák boldogságfaktora kétségkívül nagyot nőtt az elmúlt néhány napban, én nem is fogom ma elhagyni az enyémet, az hótziher. Eredetileg ugyan azt terveztem, hogy lekutyagolok az állateledel-boltig, mert a muszikák kajája fogyóban van, de a jelenlegi készlet még biztosan kitart péntekig, addigra meg hátha javul valamicskét a helyzet.

Vagy az öregedés miatt bírom nehezen, vagy a váltás volt nagyon gyors, de meglehetősen nyűgös vagyok ettől az időjárástól. Nekem az ősz a kedvenc évszakom, és nem csak a mézillatú-almapiros októberi ősz, amikor elmúltában csendesen visszamosolyog rád a természet, hanem a ködös-kopár novemberi ősz is, amikor szürke cseppek potyognak a fekete fákról, az ember pedig menedéket keres a szél elől. Az egyik nincs a másik nélkül, és mindennek megvan az ideje, mint a szalmakalapnak, de éppen emiatt valami átmenet mégse ártana, az árgyélusát neki. Szeptember végén a dombtetőre kell kiülni, meg onnan nézni szerteszét, nem pedig arról motyogni, hogy megölte valaki magát, az hozta ezt a rossz időt. (Egy zárójel erejéig: néha még mindig szinteszinte megdöbbenek azon, mekkora költő volt ez a nagyszájú kiskőrösi kölyök.)

Mindenesetre: a mai nem egy különösebben jó nap, nyűgös vagyok és tétova, tennivalók meg minekminekek kupacolódnak előttem, és megint itt a menetrendszerű bűntudat, hogy többet kéne, jobban, összeszedettebben, a fontos dolgokra koncentrálva, stb. És mikor végre felgyűrném az ingem ujját, hogy nekilássak, természetesen megjelenik Poci, aki ellentmondást nem tűrően rámtehénkedik, és azonnal elkezd dorombolni, doromboló macskát meg nem lök le az ember az öléből. Na persze tudom én azt, hogy én csak a backup vagyok, ha itt lenne a RK, az ő ölébe ülne fel eksztatikusan nyálzva, és ide-oda finteregve, a hasikámat is simogasd, a nyakamat is, igen, a fülem tövét se hagyd ki, mrRRrr. De a tennivalók még ráérnek egy negyedórácskát, és a puha doromboló macskák még a sietség idején is inkább segítenek, mint rontanak a helyzeten. Egy kicsit.

Meg a pöttyös zoknik.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/09/24 hüvelyk eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: