RSS

6/14 – Bili

14 Sze

Kicsit úgy vagyunk már, mint az Aranyhaj és a három memme történetében, a büdös kis mókusnyuszik ugyanis új szokásokat vettek fel, mi meg futhatunk utánuk, de mindenekelőtt azzal kell megbirkózni, hogy ki iszik a pohárkámból.

Nyugi, megmagyarázom.

Kábé két vagy három évvel ezelőtt a macskaállatok uniszónó leszoktak arról, hogy a vizesedénykéikből fogyasszák napi folyadékadagjukat, ehelyett mindketten elkezdtek rájárni a felmosóvödörre. Mivel ilyen erratikus családtagokkal, akiknek négydekás agya van, nehezen lehet megbeszélni ilyesmiket, mi beadtuk a derekunkat. Jelenleg két felmosóvödrünk van, az egyik a konyhában mint macskaitató, rendszeresen takarítva-újratöltve-frissítve, ahogy azt illik. Egyszer majd lefotózom nektek azt is, hogyan fest valamelyik sötét anarchista, amint éppen iszik belőle. Élményszámba megy. Ezekkel kapcsolatban amúgy minden élményszámba megy. Most például, miközben a bejegyzést írtam, ezt csinálták, ni.

 

A Repülő Kutató szerint úgy festettek így profilból, mint Marx és Engels. Szerintem azért cukibbak.

Na de visszatérve az eredeti mesémre: a felmosóvödröt többé nem használtuk felmosásra, a macskák meg azt mondák, hogy hurrá. És ittak is békén belőle két vagy három évig. Aztán jött az idén nyár meg a dögmeleg és jött Atilláné, én meg nagylelkűségemben beállítottam a Bűnök Barlangjába a takarítás elől elzárt szomjazóknak egy vizesedényt. Mivel a tárgyak kreatív használatának magam is nagy híve vagyok, nemcsak a macskáim, egy bilit. Kéznél volt, no. Még Perpéta használta tavaly Giggü korában, oszt miután kipucoltam, ott maradt a fürdőben, egyszer kelljen, s jó, ha van. Megtöltöttem vízzel a bilit, aztán bevittem a rabokhoz, Atilláné távozása után pedig visszacűgöltem a fürdőbe, és letettem a kád mellé. A vizet nem öntöttem ki belőle, ez hiba volt. Másnapra ugyanis azt agnoszkáltam, hogy a víz szintje drámaian csökkent a biliben, majd beavatkozás nélküli megfigyeléses vizsgálataim során (=éppen elmentem párszor a fürdőszoba ajtaja előtt) azt észleltem, hogy hoppá, hol az egyik sötét büdös dög van bent, hol a másik, de mindkettő éppen a biliből piál. Ugye, mondanom sem kell: azóta a bili is rendszeresen takarítva-újratöltve-frissítve van, ahogy azt illik.

Tegnapelőtt a Poci nevű anarchista feljött mellém a kanapéra, aztán a lerakóasztalomra fordította figyelmét. Ilyet ő ugyan szokott csinálni korábban is, ezúttal viszont nem a fülbevalóimat vagy a horgolásomat akarta elvinni, hanem a vizespoharamat célozta meg. Én ettől annyira paff lettem, hogy csak néztem, amint beledugja a fejét, és iszik. Hosszan. Aztán megnyalta a szája szélét, rám nézett tekintetében a csak macskákra jellemző unott megvetéssel (“Up yours!”), böffentett egyet, és távozott.

Valahol nyilvánvalóan meg kell húzni a határt, de pillanatnyilag lövésem sincs, milyen stratégiával tudnám megőrizni magam számára a poharamat. Esetleg ha beállítok mellé egy másik poharat. Vagy egy bilit.

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2018/09/14 hüvelyk eská, macs, ősz

 

6 responses to “6/14 – Bili

 1. csilla75

  2018/09/14 at 16:39

  Az én macskáim reggel megvárják, míg kimosom és újratöltöm a vizes lábasukat (nekik egy vajszínű, zománcozott kétliteres lábos van beállítva), viszont a többnapos esővízből simán isznak, ami az udvar sarkában lévő egyik nejlonon összegyűlik, és szemmel láthatóan “pezseg”. Én már meg se próbálom megérteni a logikájukat, örülök, ha kedvükre tehetek. Neked meg ajánlom pohár helyett a kulacsot, hátha nyersz egy kis időt, míg rá nem jönnek, hogy lehet kinyitni 🙂

   
  • mák

   2018/09/14 at 16:49

   Arra hálistennek nem alkalmasak a mancsikáik. 😀

    
 2. vica57

  2018/09/15 at 04:49

  Fedeles teásbögrét javaslok beüzemelni 🙂
  Vannak nagyon csinos darabok is.

  Egyik régi macskám szintén nagy vödörből ivott, de neki muszáj volt, mert akkor 3 nagy-közepes (német juhász méretű) kutya is akadt a háznál, és egy SPAR-os narancsos vödröt neveztem ki itatónak a részükre.
  Tényleg érdekes technikával ivott, amikor már alacsonyabb volt a vízszint (nyáron, kánikulában)
  Makkának nem volt külön itató, mert ő kijárós volt (pontosabban udvarról bejárós, mint a kutyák).

  Most kis tejfölös vödörből kapnak, mert a kutya is alacsony, tacsikeverék (tacsinál azért nagyobb). Ebben szeretnek pancsolni is, belenyúlkálnak és a karmukról isznak, akkor is, ha még sok van benne. Ilyenkor jó csomó víz van a vödör körül 😀

   
  • mák

   2018/09/15 at 05:18

   Ezek nem pancsolnak, csak felgubbasztanak a vödör szélére, aztán beledugják a fejüket lefetyelni.

    
 3. Zsuzsi

  2018/09/15 at 12:34

  Szerintem amúgy a makkák a képen úgy néznek ki, mint egy macska meg a tükörképe… 🙂

   
  • mák

   2018/09/15 at 12:37

   …ami tulajdonképpen rettentő vicces, mert ezek tényleg nem hasonlítanak egymásra. A hátsó például másfél kilóval nehezebb a másiknál.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: