RSS

5/271 – Hobbik

29 máj

Buci Bigyó meg az őt bemutató bejegyzés-dömping után (összesen négy posztot lőttem fel tegnap, ami szerintem még sose fordult elő errefelé) ma igen soványka lesz a termés. Ideje azokkal a dolgokkal is foglalkoznom, amikért tartanak, és nem, a blogolás nem tartozik közéjük. Ez voltaképpen jól is van így (nekem), a munka legyen munka, a hobbi meg hobbi.

Valaha én is sóvárogva és irigykedve olvastam az efféléket, hogy “szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkám a hobbim is egyben”, de most már öreg vagyok és iszonyú tapasztalt (kösz, Lovasi), és mindenféle kérdéseim vannak. Ha valakinek a munkája a hobbija is, mit csinál szabadidejében? Dolgozik még egy kicsikét passzióból? Vagy csak ül, mint a kopott gyöngy? És hogyan tudja azonos nevezőre hozni a munkát (ismertetőjegyek: határidők, feladatok, mérhető teljesítmény, na meg persze bevétel is, mert valamiből meg kell élni) a hobbival (ismertetőjegyek: kikapcsol, felüdít, élvezettel jár, a kézzelfogható eredmény csak afféle melléktermék)? Ne értsetek félre, el bírom képzelni, hogy egyeseknek vannak adekvát válaszai ezekre a kérdésekre, de azok az egyesek nem én vagyok, és most már nem is leszek. Nekem igenis szükségem van azokra a demarkációs vonalakra, amelyek elkülönítik a munkát a hobbitól, és ez korántsem jelenti azt, hogy ne találhatnék a munkámban élvezetet, és ne kapcsolódnának a hobbijaimhoz határidők meg kézzelfogható eredmények. Ha viszont teljesen összemosódnának a területek, valószínűleg beesnék két szék között a pad alá. Berend Iván meg tudja csinálni, hogy nyolc órát dolgozik munkából, nyolcat meg szórakozásból, de Berend Iván minden józan esze és praktikuma ellenére is egy romantikus regényhős. (Amúgy szinte látom magam előtt Jókait, amint egy ponton végignéz a sztorin, aztán azt mondja, “teringettét, csináljunk valamit ezzel a pofával, hogy ne legyen ennyire sótlan figura”, aztán jobb ötlet híján felküldi a magas szociétásba táncolni meg énekelni meg duellálni meg Angela grófnőkkel cicázni. Minden tiszteletem Móric bátyánké, de ez azért elég olcsó megoldás volt.)

Semmi kétség, továbbra is át fog futni rajtam néha valamifajta elvágyódás, amikor olyan blogokra pislogok rá, amelyekben a szerző egy átalakított coloradói farmházban főzöget a fotóstúdióval összekötött nagykonyhában, vagy Angliában a hangás lápon sétálgatva szerez inspirációt ezerszínű horgolt takarókhoz, esetleg egy udvarház kapusfülkéjében éldegél Írországban, és nárciszmezőkön fotózza magát nárciszsárga ruhákban. Ma viszont lesunyom a fejem, bedugom őtet egy csomó papír közé, és addig ki se húzom onnan, amíg jelentős előrehaladást nem tettem nemszeretem feladataimmal.

Mára fotókonzervet kaptok, mert alvó férjet sem munka, sem hobbi kedvéért nem ébresztünk fel, ha nem muszáj.

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2018/05/29 hüvelyk újracucc, eská, nyár

 

One response to “5/271 – Hobbik

  1. hosszu

    2018/05/31 at 11:22

    Mi az, hogy szabadidő? 😀

    A ruha remek.

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: