RSS

5/244 – Mint a kifutópályát a gép

02 máj

Reggel óta Tankcsapda megy a fejemben, újra egyedül, tudtam, hogy lelép, ő az égen, én meg… háát, leginkább továbbra is fülig takonyban. De azért javul. Az elmúlt héten a mai nap az első, amikor nem arra ébredtem, hogy “Mehr Luft!” A takonymanók persze továbbra is vidáman zsinatolnak, de legalább megvárják, amíg magamhoz térek, és csak akkor indítanak támadást.

A Repülő Kutató amúgy természetesen nem hagyott el, épp csak ezúttal is nevének megfelelően viselkedik, most éppen New York felé szeli az eget. Hétfőig szalma vagyok, viszont legalább annyi munkával, mint a nyű, úgyhogy definitíve nem fogok unatkozni. Sőt, valójában csak most kapcsolunk magasabb fordulatszámra: innen kezdve (hacsak valami közbe nem köpik) tizenhetedikéig egyetlen szabad napom se lesz. Jó, persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek seholse szabadka időintervallumok, de minden áldott hétköznapra jut egy adag világgá menetel hol fel, hol le a Duna folyásával párhuzamosan. A leeső időcafatkákban leginkább szakdolgozatok javításával fogom múlatni a szárnyas időt, valamint sok kis részletben előállítom végre az elsőáldozó ruhát is. Ehhez viszont (kötelező programon kívül) be kell pendliznem a székesfőfaluba alapanyagokért, mert itt Bürgüncfalván jelenleg egy fia méterárubolt sincs, miért is lenne.

És ma, technikailag, szabad napom van. (Leszámítva persze olyan mókakacagásokat, mint tananyagok rendszerezgetése és más efféle cukiságok.) Úgyhogy megyek is mingyá, de mint a forgószél.

Nem feledkeztem el arról, hogy még vannak mesélnivalóim a húgom bolondkordélyáról – tessék várni türelemmel, mindennek eljön az ideje, mint a szalmakalapnak. (Ez utóbbinak amúgy már, attól tartok, eljött. Lehet, hogy a továbbiakban néha igen érdekes látványt fogok produkálni néktek, merthogy – ugyan ki lepődik meg ezen? – szalmakalapom is van. Négy.)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/05/02 hüvelyk eská, nyár, tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: