RSS

5/232 – Szikra

20 ápr

A mai napon kizárólag a lelkiismeretesség fog végigrobogtatni, mert ha nem lenne nekem olyan, nem tanítani mennék, hanem estig ott ülnék a teraszon háziklepetyusban, és írnék, mint a bolond. Nyilvánvalóan olyasmit, amit nem kér tőlem senki, aminek nincs határideje, és ami semmiféle szempontból nem lendítené előre a kariőrömet, hanem csak élvezetből csinálnám, mert az írás olyan drog, amiről ugyan elhitetheti magával az ember, hogy le tud jönni róla, de elég egy madárcsicsergős hajnal terasszal, kávéval és pár szikrázóan új ötlettel, miközben szirmokat havaz rád a cseresznyefa, aztán már megint ott vagy a szeren.

Ha volna két életem. De mivel nincs két életem, ebből az egyből próbálom kihozni a maximumot. Írni, varrni, tanítani, macskát simogatni, hajnalt fotózni, kenyeret sütni – mindent, ami belefér.

 
3 hozzászólás

Szerző: be 2018/04/20 hüvelyk eská, tavasz

 

3 responses to “5/232 – Szikra

 1. peony67

  2018/04/20 at 21:50

  Ha két életem volna, most selyembársony reneszánsz ruhát hímeznék ezüstfonallal és ezüstösen csillogó gyöngyökkel… De mivel a jövő hónapban is kell enni adni a kamaszgyereknek, lefordítok inkább még pár oldalt.

   
 2. Zsuzsi

  2018/04/21 at 11:18

  Ha két életem volna, egyikben felváltva olvasnám a rám váró könyveket, varrnék a felhalmozott anyagaimból, meg napokig simogatnám a kutyát. 🙂

   
 3. mák

  2018/04/21 at 11:41

  Ha két életem lenne, az egyikben a társadalmilag hasznos dolgaimmal foglalkoznék, a másikban meg a kreatív agymenéseimmel.

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: