RSS

5/186 – Rigó

05 Már

5:32-kor kezdett derengeni halaványan az ég alja, 5:44-kor pedig megszólalt a tuján egy rigó, és hosszan, üvöltve részletezte a fészek csapnivaló állapotát, a tavasz felháborítóan lassú közeledését, meg azt, hogy már megint későn jöttél haza a kocsmából, te disznó, kapával fogom megtépni a szádat. (Jól van, na, lehet, hogy nem vagyok perfekt rigóból.)

Még mindig hó van meg mínuszok, de a sarkon túl már ott vár ugrásra készen a tavasz, és én majd ettől szokás szerint bedilizek kicsit. Máris alkotókedv és más kukacok mocorognak bennem, ráadásul ezen a héten gyakszin vannak az óvped hallgatók, úgyhogy ma nem is kell mennem dolgozóba. Ó, te rongyos élet, néha olyan derűs vagy és fényes, néha meg marhára másmilyen.

“Hétfőn melegfront jellegű hatásra számíthatunk. Az arra érzékenyek körében fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek. A tünetek a nap folyamán felerősödhetnek, sőt egyeseknél vérnyomás-ingadozás léphet fel, fokozódhatnak a keringési panaszok is. A naposabb északkeleti tájakon lehet jobb a közérzetünk, az időnként feltámadó szél viszont ingerültséget okozhat. Továbbra is öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély. Fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!”

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/03/05 hüvelyk eská, tavasz, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: