RSS

5/184 – Játékegér

03 Már

A tegnapi napomon úgy kattogtam végig, mint egy felhúzós játékegér, végig a szobán, be a sarokba, balraát, balraát, visszafelé, aztán a következő sarokban megint. És amikor végre azt hittem, hogy na, most már csak tíz kilométer hazáig, a busz megállt fél kilenckor Tahitótfaluban a hídfő előtt, a sofőr pedig szólt, hogy izé, most gyaloglás lesz. Az is lett. Poétikusan esett a hó, balra tőlünk egy széttört autó, jobbra egy kidőlt villanyoszlop, közben elszórva meg egy tucat tűzoltó, akik eltereltek minket a másik buszhoz, és azzal végre hazajutottam. (A hírek szerint nem sérült meg senki a kocsit meg a villanyoszlopot kivéve, akik egyelőre tisztázatlan okból összepuszilóztak csak úgy, minden ok nélkül. Ez is valami, no.)

Mindezek után persze hogy bealudtam a kanapén fogmosatlanul és full sminkben, aztán persze hogy felébredtem kettőkor. Anyám, úgy festettem, mint egy pandamaci. Egy pandamaci, akinek valami meghótt a szájában, ráadásul. Emberré pofoztam magam, adtam jutifalatot Celofánnak, aki nyivákolva szokott kérincsélni ilyenkor valami kis törődést, lehetőleg jutifalat formájában, aztán megetettem a kovászt is. És máris fél négy volt, amikor már úgysem érdemes visszaaludni, mert így már csak valamikor nyolckor leszek képes kinyitni a csipámat, kialvatlanabbul és nyúzottabbul, mint ha ébren maradok. Természetesen visszaaludtam, és csak nyolckor nyitottam ki a csipámat, hajszálpontosan a fentebb leírt állapotban, vadabbnál vadabb álmok után.

Ha egy héten belül nem olvad el a hó és nem kezd látszani valamiféle tavasz meg pitypalatty, én tutira megharapok valakit. Addig még van az időjárásnak egy hete, hogy kidühöngje magát, nem mondhatja senki, hogy nem vagyok elég méltányos. Most viszont elmegyünk Emesével bevásárolni, például füstölt halat. Holnapra szülinapi buliba vagyok hivatalos, ahol indiai batyubál lesz, én meg egy bödön kedgereet akarok vinni magammal, éljen az anglo-indiai konyha meg a kurkumás verőfény.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2018/03/03 hüvelyk eská, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: