RSS

5/153 – Gyanúsan rózsás

31 jan

Hajnalban rozsveknit sütni és körmöt lakkozni: menőőő. Az élet nagyrészt efféle elhatározások kérdése, miszerint nem egy inszomniás nyomorult vagyok, hanem sajátos életritmusom van, és leszakajtom minden napszak gyimilcseit, akár vannak nekije olyanok, akár nem. Ha nincsenek, csinálunk. És rohadt jó rozsvekniket sütök. Különösen hajnalban.

Amit még remekül tudok csinálni: úgy vaterázom, mint egy istennő. Miután sikertelenül próbáltam három valódi cipőboltban is valódi drága csizmákba belegyömöszölni a vádlimat (mely úgyszintén valódi, sőt, minden bizonnyal létezőbb entitás, mint amire a cipőgyártók általában fel vannak készülve), elveszítettem a türelmem. Beállék az internetekbe, és azt kiáltám, bassza meg a ló, most direkt azt fogjuk keresni a vaterán, hogy 38-as térdcsizma, bőr, 38 cm lábszárbőség, mert aki keres, az talál. És lőn. Töredékéért annak, amennyit egy valódi cipőboltban elkértek volna érte. Mivel viszont az elmúlt időszakban nem csak a szürke csizma foszlott le a lábamról, de továbbadtam másnak két már kevéssé kényelmes bakancsom/csizmám is (jellemző módon a legdrágább cipeim valának ezek a kétezres évek első évtizedében, viszont azóta megszélesedett a lábam, úgyhogy piszok rég nem vettem fel egyiket sem), a vaterázás eredményeként nem egy, de három pár kiváló bőr csizmát szereztem be. A három együtt sem fájt annyiba postaköltséggel együtt, mint amennyit a valódi cipőboltokban akartak volna legombolni rólam azokért a micsodákért, amelyek miatt már azt is kezdtem megkérdőjelezni, egyáltalán lesz-e még nekem valaha az életben olyan csizmám, amelybe egyrészt belefér a vádlim, másrészt meg nem költöm rá a gatyámat is.

Az élet a csizmákon túl is gyanúsan rózsás orcáját mutatja, mondtam már, milyen rohadt jó rozsvekniket sütök? (Bár ezúttal alighanem egy pöttömkét túlkelesztettem. Sebaj, a Repülő Kutató rendkívül megbízható kosztosa az én kenyereimnek.) Tegnap végre a pipirost is renováltam a fejemen, és minden nap gondosan enni adok valamicskét a kreativitás kukacainak, szóval most mintegy törvényszerűen be kell ütnie valami előre nem tervezett gebasznak. Az előre tervezett gebaszok is ott toporognak a küszöbön, jövő hét elején két napom megint parodontológiai kürettel fog telni, hogyarosseb. Na mindegy, addig élvezzük ki a pozitívumokat, amíg agnoszkálhatók, és fel a fejjel, amíg van.

Lábamon természetesen a három pár nekem-új csizmából látható az egyik. A többi miatt se tessék nyugtalankodni, sorra kerülnek majd azok is.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2018/01/31 hüvelyk eská, tél

 

4 responses to “5/153 – Gyanúsan rózsás

 1. peony67

  2018/01/31 at 09:42

  Én tudom, hogy ez egy öltözködős blog, vagy mi, és a csimmád menő, bárcsak nekem lenne időm/bátorságom lábbelit vaterázni, de azért, ha már annyit beszélsz a kenyerekről, meg kiflikről, tessék azokat is megmutatni…

   
  • mák

   2018/01/31 at 09:43

   Oké, egyszer majd csinálok egy nagy kenyérkiflizsemle posztot is. 🙂

    
   • retyusa1

    2018/02/03 at 21:52

    Mondanom se kell, a bakancs jelenlegi tulajdonosának, aki nem én vagyok, mintha csak talpas kesztyűbe bújtatták volna a lábát… ☺

     
    • mák

     2018/02/03 at 22:27

     Na akkor majd még körülnézünk az archív cipők között. 🙂

      

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: