RSS

5/103 – Jinglebells, jinglebells

12 dec

Szerfölött nyűgös vagyok máma, éjjel nem tudtam jól aludni, kora reggel meg az összes családtagom nekilátott ébren tolongani körülöttem, amikor én éppen szundikálni szerettem volna. Mindehhez nyolckor indulok, és későn érkezem, mert ma este hatkor adventi műsorral kedveskednek nekünk a hallgatók, zene, tánc, hejehuja, betlehem. (Erről óhatatlanul is eszembe jut az Esztergomi Érseki Kisdedóvónő-Képző Intézet 1890-es évekbeli ünnepi műsorainak listája, talán nem alaptalanul. Számord Ignác jóvoltából tudunk mi azokról mindent, de mindent. Amit meg nem tudunk – például azt a rengeteg kínszenvedést, amellyel felkészültek szegény lányok arra a rengeteg énekre meg hegedülésre meg miegymásra -, azt el tudjuk képzelni. Én legalábbis biztosan igen.) Mit mondhatnék, megérdemlem: én oktatással kedveskedem nekik reggeliben, valamit valamiért.

Miután ilyen alapossággal megajándékozzuk egymást olyan dolgokkal, amelyeket valószínűleg mindannyian tudnánk mellőzni, legalább fessek úgy, mint aki ünnepel. Vagy mi. A mai szép napra amúgy az időjárás-jelentés tizenfokokat jósolt, úgyhogy gondoltam, elhiszem neki. Gondoltam, azt is elhiszem magamnak, hogy ezeken a sarkokon képes leszek abszolválni a napot. Végül is, minek nekem ilyen szép csizmák, ha nem hordom őket. Ugye. A délutánt amúgy is nagyrészt az irodámban bálozom át ülve, dolgozatokat javítok és dolgozatokat írok, és higgyétek el, mindkettőhöz hiányzik belőlem a lelkesedés.

Nesztek kettő fotó is, amelyeken bemutatom, milyen rossz ilyen kora reggel fotózáshoz a megvilágítás, mennyire hiszek én az időjárás-jelentésnek, és mennyire tudok úgy kinézni ilyenkor is, mintha mégiscsak lenne bennem lelkesedés.

Annak viszont, valljuk be, megvannak az előnyei, ha az ember egy nyűgös és zsémbes némber, épp csak jól kell választani férfit ehhez, aki elviseli. A Repülő Kutató este utánam jön Emesével, hogy hazafuvarozzon, juhé. Ezt az ajánlatot sem kaptam volna meg, ha csak csendben tűrném sorsomat, mint ez illendő lenne. Számord Ignác valószínűleg nem volna velem elégedett, de tőle megnyugtató módon elválaszt vagy száz év.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2017/12/12 hüvelyk újracucc, eská, tél

 

2 responses to “5/103 – Jinglebells, jinglebells

 1. Zsuzsi

  2017/12/13 at 16:52

  Nagyon csini, és ünnepies. A szoknyáról van valahol régebben külön poszt? Mert igen érdekes darab! 🙂

   
  • mák

   2017/12/13 at 17:53

   Azt hiszem, nem írtam róla külön posztot. Egy Burda-szabásminta alapján van, és ezúttal nem is változtattam rajta semmit.

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: