RSS

5/77 – Deklaráció

16 nov

A mai nap azzal kezdődött, hogy bejött anyósom, és átnyújtotta (“kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel”, ahogyan ezt anno a marosvásárhelyi rádió kívánságműsora mondta) születésnapi ajándékomat, ezt a sapkát itt a fejemen nü.

Nyilván ha kapok egy új sapkát, akkor azt fel kell venni, anélkül nem az igazi. Pláne egy ilyen ellentmondásos darab esetében. A formája olyan, mintha a Baker Street szabadcsapatából szalajtottak volna, de az oldalán ez a csicsa… Egyrrészt elég jó poén annak bizonyítására, hogy igenis középkorú nő vagyok, aki egyik vidéki kisvárosból jár át tanítani a másik vidéki kisvárosba, másrészt viszont meg hát mégiscsak, izé, akkor az ember hozzáöltözzön ehhez a deklarációhoz, alulöltözze, túlöltözze, viccet csináljon belőle, hogyan merre és miként.

Mára egyelőre ezt hoztam ki belőle az ellenségek összezavarása és megtévesztése végett, de nyilván lesz még ebből kísérletezgetés dosztig, mert ez a sapka többé-kevésbé idegesít, és én az ilyen problémák elől nemigen szoktam meghátrálni. (Azt már megnéztem, a dekor ragasztva van, nem varrva – micsoda trehány munka ez kérem, heh -, szóval még leoperálni sem könnyű. Na majd meglássuk.)

Nesztek egy közelkép is a csicsáról, hogy megérthessétek dilemmáimat.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2017/11/16 hüvelyk eská, ősz

 

4 responses to “5/77 – Deklaráció

 1. Juli Szabó

  2017/11/16 at 14:43

  Szia! Egyetlen szó jutott eszembe, miszerint: “hínnnyeeee” 🙂 Engem az érintett hasonló módon kellemesen, mikor az utóbbi pár évben – tavaly, tavaly előtt talán – a SAJÁT ANYÁM a születésnapomra (veled egykorú vagyok) egyik esetben MAMUSZT (!!!!!), másikban pedig VÉRNYOMÁSMÉRŐT (!!!) ajándékozott. Nagyon imádom, de azért ez milyen már???? Próbáltam nevetni….

   
  • mák

   2017/11/16 at 15:57

   Á, nekem eleve nehéz ajándékozni, szóval örülök, ha még egyáltalán megpróbálják. 🙂

    
 2. vica57

  2017/11/17 at 16:06

  Ez ismerős.
  Tavaly karácsonykor vérig sértődtem, mert a fiamtól + menyemtől egy jó meleg polártakarót kaptam, mint valami vénasszony… 😮

  OK, 60 éves vagyok, és igen, spórolok a fűtéssel.

  Csakhogy VAN elég meleg cuccom, VESZEK magamnak, és azért van hideg nálam, mert úgy szeretem. Nem kizárólag a spórolás miatt (bár az is közrejátszik, de: egyedül lakom egy tetőtér beépítéses házban, 4 jókora szobában, minek fűtsem az egészet?? Mivel központi fűtés van, alapjáraton megy az egész, hogy ne fagyjon el sehol a cső), de valóban jobban érzem magam 15-18 fokban, mint mondjuk 20-22-ben, a melegebbről nem is beszélve.

  Végül megegyeztünk, hogy ilyesmit nem kérek. Viszont a családi ünnepeikről, kirándulásaikról fotókat, videókat, a kisuncsiról képet, tenyérlenyomatot, stb. IGEN.

  A fiam megállapította, hogy “anyu, elkésett hippi vagy” 😀

  Nekem könyvet, logikai játékot (pl ördöglakatokat 😀 ), stb. lehet ajándékozni leginkább.

   
 3. Cic

  2017/11/21 at 15:47

  Egy időben anyósomtól hálóinget/pizsamát kaptunk minden adódó alkalomra. Amikor tiltakoztunk, azzal válaszolt, hogy: “az mindig jól jön, sose tudhatjátok mi jön közbe, mondjuk kórház, betegség”. Aztán egy karácsonyra kapott tőlünk hálóinget és amikor megjegyezte, hogy hát neki van már sok, minek még egy, akkor elismételtem neki a saját szavait. 😉 Azóta nem kaptunk ilyesmit. 😀

   

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: