RSS

5/69 – Papagájvirág

08 nov

Mivel alapvető munkaköri kötelességeimen túl két tanulmányt, egy konferencia-ppt-t és egy kötet szerkesztését kellene befejeznem igencsak záros határidőkön belül, szinte törvényszerű, hogy tegnap este a buszon hazafelé egy új regény ötlete ugrott bele két lábbal a fejembe, kellő alapossággal széttaposva agyam rendezett kertjének árvácskáit és cinniáit, aztán némi ugrálás után távozott, de emlékül azért ott hagyott a széttiport ágyás közepén egy ménkű nagy papagájvirágot.

Igen, ez egy teljesen új regény ötlete. Nem a befejezetlen három közül az egyik, nem egy befejezett folytatása, és nem olyan narrátortól való, aki eddig a fejemben dumált volna. A rohadt életbe, már megint itt van egy új valaki az eddig akárhány mellé, akinek azt mondogathatom, hogy pofa be.

Általában azt gondolom, hogy az írás tíz százalék ihlet, kilencven százalék munka, fegyelmezettség nélkül nem működik, és az alkotási vágy kínjainak édes üvöltése egy nagy darab romantikus humbug, de úgy éljek, ha ez így megy tovább, leszedálva végzem egy zártosztályon.

Egen, így fest egy bolond írónő, aki éppen péksütiért indul, hogy legalább az legyen a lakásban, ha józan ész nemigen akad. (Dénes jó Istenem, ezen az őszön most először veszem fel Nágyezsdát, pedig már csúful kifelé tart a szezonja.)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/11/08 hüvelyk eská, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: