RSS

5/13 – Darálós keksz

13 Sze

Kénytelen voltam azt az executive döntést hozni, hogy ezúttal kép nélküli bejegyzést írjak, ami persze egy őtözködős blognál nonszensz, de ezt is ki lehet próbáni egyszer, ugyi. Legalább látni fogom, hogy mennyien járnak ide édes bülbül szavaimért, és hányan kíváncsiak a turkálós holmijaimra. Próbáltam én fotózni, de egy maszat, ennyi látszik belőlem, szóval a képet kénytelen leszek délután pótolni. Sajna, ha nem kúszom ki hatkor a lakásból, nem jutok el az oviba, pedig végre a tanterv össze- meg szétpofozásával adottá vált a lehetőség, amire már két éve fájt a fogam: szinkronba hozni az elsőévesek szakmai gyakorlatát az Óvodapedagógia tárggyal. Az korábban a második félévben volt meghirdetve, lényegében halottnak a csók. Ősszel bedobtuk szegénykéimet a mélyvízbe, aztán tavasszal elmagyaráztam nekik, mit kellett volna megfigyelniük ősszel, ami teljességgel értelmetlen. Na most végre az van, hogy a szerdán látottakat meg tudom beszélni velük csütörtökön, mindig az éppen kurrens kérdésekre reflektálva, és ez hihetetlenül előnyös lesz, épp csak ehhez nekem szerdánként hatkor ki kell rontanom az ajtón. Valamit valamiért.

Ma egyébként értekezlet is lesz megint. Ha mink berúgjuk a félévet, azt teljes súllyal tesszük, elhihetitek. Igaz, a hétfőit nehéz lesz überelni: ott ültünk négyen az óvodavezetőkkel, mindannyian lényegében kariőrünk csúcsán, aztán egyszer csak arról kezdtünk beszélgetni, mekkora mulatság lenne, ha pályát módosítanánk, aztán nyitnánk egy cukrászdát Esztergomban.

Amíg viszont teljesen meg nem bolondulunk, hogy aztán ott kössünk ki könyékig a pitetésztában, és darálós kekszekkel foglalkozzunk pedagógiai tevékenység helyett, irány Horány meg még azon is túl. A jövőre meg futhatok nekije a fotókonzervek készítésének, ha nem maszatként akarok itt szerepelni. Bár persze az a lehetőség is adott, hogy délután írok bejegyzést, miután visszatértem a térdigérők közül.

Mindenesetre most egyelőre képzeljetek el, amint krumplibarna vagyok meg piros és roppantul harcrakész, aztán délután meg is mutatom. Igaz, akkorra talán én is úgy fogok festeni, mint egy darálós keksz.

Du. 15:41: Váááh, hazaértem.

5.13

 
7 hozzászólás

Szerző: be 2017/09/13 hüvelyk ősz

 

7 responses to “5/13 – Darálós keksz

 1. csilla75

  2017/09/13 at 07:01

  A képnélküliség előnye, hogy tág teret hagy a fantáziának. Mint a tökéletes fehér sárkány.* Vagy a tökéletes barna darálós keksz. Bár én vizuális típus vagyok, biztosan vannak, akiknek muszáj a fotó 🙂

  *(Erre most rágugliztam, de semmi. Úgy emlékszem, hogy egy kínai vagy kb. odavalósi festő egy üres fehér lapnak adta ezt a címet, mert mindenki olyannak képzelhette el a sárkányt, amilyennek annak szerinte lennie kellett).

   
 2. vica57

  2017/09/13 at 07:07

  Hajrá, Marinéni!
  (ez egy csatakiáltásféle az egyik fészbúk csoportomban, nemTom, honnan ered, de buzdításként szokták beírni, ha valakinek valami nagyon fontos, nehéz, stb. dologgal kell szembenéznie)

   
  • csilla75

   2017/09/13 at 11:30

   Viccnek nincs forrása, én már az internet előtti időkből ismerem, de most gugli segített (tényleg a barátom 🙂 :
   “Mari néni elmegy a dokihoz.
   – Doktor úr, olyan rosszul érzem magam, vizsgáljon meg!
   Hosszas vizsgálat után:
   – Mari néni, Ön rákos. Pár héten belül meg fog halni.
   – De doktor úr, mondjon valami bíztatót is!
   – HAJRÁ MARI NÉNI!!!”

    
 3. Milda

  2017/09/13 at 11:19

  Engem már ledarált az első félév, pedig még csak a második hét közepén járunk, és a nagyobbiknál még nem is volt szülői értekezlet:-( Anyagilag, mentálisan és lelkileg lenullázva (soha nem sikerül az öntapadós borítóval szépen bekötni a könyvet – hogy mért nem lehet egy méretben gyártani a kettőt, akkor összepasszolnának…) – pihenni járok be a munkahelyemre. Kár, hogy ott ezt nem tudják, és ellátnak munkával:-(( Na, hajrámarinéni….

   
 4. mák

  2017/09/13 at 14:50

  Marinéni hajrában van, az tény. 🙂

   
 5. Dió

  2018/03/08 at 10:14

  Amennyiben módosul a cukrászda hangulatos kis kávézóra, olvasósarkokkal, kérlek, értesíts. Nálam ez a mozi fut szörnyű reggeleken 😀

   
  • mák

   2018/03/08 at 15:24

   Feltétlenül. 😀

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: