RSS

4/252 – “Bogarak, prutty”

10 máj

Nyavalyás, ámde a kívülállók számára feltehetőleg igen szórakoztató életem mostanság csupa hullámhegyből meg hullámvölgyből áll, tegnap délután például ismét megfogamzott bennem a gondolat, hogy én bizony megfordulok, és hagyom ezt a második doktorit a fenébe. Konkrétan abban a pilanatban támadt ez a késztetésem, amikor egy behízelgő női hang aszonta, hogy Dombóvártól Pécsig vonatpótló buszok szállítják a nagyérdeműt.

Ez már azután volt amúgy, hogy kiderült, nem tudom végigülni a konferenciát, mert péntek délelőtt továbbképzésekről tartunk megbeszélést a munkázóban, és vissza kell lóhalálnom ebben részt venni. Mindezek után tegnap este úgy döntöttem, ma előadok meg szocializálódom, a holnapi napot viszont, amikor úgyse lenne jelenésem, teljes mértékben ki is hagyom, és hazamegyek yol. Macskákhoz, kanapéra, teához meg nyafogóruhába neki bele.

Nagyívű terveim persze annak függvényében változnak, mennyibe köp bele éppen palacsintácskámba a zuniverzum, és hullámhegy várható-é avagy hullámhegy, szóval ha ma minden szép lesz és jó, vastaps fogadja az előadásom, és rószirmokat hintenek lábaim elé, akkor a holnapi konferencianap egy részén is jelen leszek. (Nem tűnik valószínűnek, jelzem. Olyan szekcióban vagyok, amihez semmi közöm, és nem tudok mondani semmi újat, szétfele szálldosó adatokkal meg cáfolható hipotézisekkel mutatok be egy háttérkutatást, ráadásul attól félek, minden, amit mondani akarok, csupáncsak evidencia.) Ha nem, akkor irány vissza. Pótlóbusszal.

A pótlóbusz egyébként poétikus baranyai dombokon vitt végig, ahol olyan nevű települések vannak, mint Jágónak meg Kisvaszar, ráadásul a közönség mulattatására a kalauz meg a sásdi bakter előadták azt a népszerű némafilmes szkeccset is, amelyben két ember egymást kerülgeti egy épület körül, különböző ajtókon mennek be és jönnek ki, de az istennek se sikerül találkozniuk.

Ez itt konzerv ugyan, de egészen pontosan ez van rajtam, és a mosolyt is próbálom reprodukálni.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/05/10 hüvelyk tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: