RSS

4/245 – Mert ilyen a boksz

03 máj

Elvileg ugyan ma vidáman punnyadhatnék otthon, le- és be- és előadandóimra koncentrálva, de ma is be kell mennem a dolgozóba, mert továbbképzési terveken melózunk, és állítólag ehhez nélkülözhetetlen vagyok, a fennmaradásunkban pedig jelentős szerepe lesz az efféle projekteknek. Úgyhogy uccuneki. (Ajánlom is magamnak/magunknak. Nem óhajtok még egyszer munkanélkülivé válni amiatt, hogy kicsúszik a seggem alól a tanszék.)

Ami a le és be és előt illeti, tegnap majdnem úgy csináltam, mint Mátyás király táltosa (according to Bonfini), aki az alsó állkapcáját a küszöbbe akasztotta, a felsőt a szemöldökfába, középen meg tüzet fújt, és akkor Beatrix elájult, de mint a patyolat. (Bonfini notórius hazug volt, csak jelzem.) Szerencsére a Bazilikával szemközt voltam, a paedagogia felszentelt templonyában, a szomszéd irodában pedig mit sem sejtő kollégák, mert másként valószínűleg tényleg ordítok és tüzet fújok. Az okokról csak annyit: én a BA-s gólyáimmal szemben sem engednék meg magamnak olyasmit, hogy kedden délben küldök üzenetet az évfolyamfelelőssel (még csak nem is személyesen!), hogy a szombati órára tessék összedobni egy 10-15 perces ppt-prezentációt. Nem a prezentáció maga a probléma, azt én tényleg összedobom egy óra alatt, de ez így, különösen ebben a formában amatőrizmus és a hallgatókkal szembeni tiszteletlenség. Feltételezhetően az az oka, hogy valamire muszáj lesz jegyet adni, szemináriumról van szó, tehát még a szorgalmi időszakban kell osztályozni, és az két hét múlva kampeca, de akkor is, nem ránthatunk elő követelményeket úgy, mint nyuszit a cilinderből.

Mindezeknél fogva megint úton vagyok, táskámban laptop meg minden más izé, a vállízületeim csendben jajgatnak, a masszőzöm pedig, szegény feje, eltörte a kezét. És az éjjel olyan komplex rémálmaim voltak, hogy most is szédelgek bele. Na, egye fene, ezeket is lebokszoljuk. Mint mindig.

Az viszont áradó és sekélyes örömmel töltött el, amikor kivágtam a szekrény ajtaját, és nem azt sóhajtottam el, hogy nincs egy rongyom se, hanem azt, hogy “mennyi csodálatos rongyom van”. QED. (Plusz még jön erre kabát és táska is, de azokat nem fotóztam.)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/05/03 hüvelyk tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: