RSS

4/238 – Vissza a betűkhöz

26 ápr

Ó, édesjóistenem, már megint mennyi tennivaló gyűlt fel hirtelen. Nem, ne hazudjak: a tennivalók sose hirtelen gyűlnek fel, hanem lassan halmozódnak, de az ember nem foglalkozik velük, mert még egyáltalán nem aktuálisak, aztán azért nem, mert még csak kicsikét aktuálisak, és végül elkezdenek piszkosul aktuálissá válni, akkor meg az ember arra panaszkodik, hogy már megint mennyi tennivaló gyűlt fel hirtelen.

A felgyűlt tennivalóknál persze az a legnagyobb veszély, hogy ezek után előbb lebénulunk attól, melyikbe is kezdjünk a rengeteg meló közül, aztán a bénultság miatt egyikbe se kezdünk bele, és egy adott ponton már nemhogy piszkosul aktuálisak a tennivalók, hanem jézusmáriaszentjózsefmártúlkésőMINDENHEZ!!! módon aktuálisak. Na ekkor történik az, hogy a delikvens kapkodni kezd, aztán hol ebbe vág bele, hol abba, végül pedig két szék között ül a pad alatt siránkozva, körötte félkész munkák, és fogalma sincs, merre az arra. Én már jártam ezen a macskaköves úton, és most is roppant nagy a veszélye, úgyhogy most inkább ökölbe fogom az összes eszemet, sürgősségi (értsd: leadási határidős) sorrendbe helyezem feladataimat, majd nekilátok esszét, recenziót, konferencia-előadást meg házidolgozatot gyártani.

És ez mostantól május végéig így megyen. Mivel viszont nem csak bötűvel él az ember, át kell ugranom a pékségbe péksütiért is. Amilyen szedett-vedetten, úgy. Kéremszépen, nekem most sürgős kutatnivalóim vannak, és nem a szekrényben.

Asszem, a lila bálna ezúttal is megússza, hogy kihajintsam.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2017/04/26 hüvelyk eská, tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: