RSS

4/225 – Nem elfelejteni

13 ápr

Ezek azok a napok, amikor könnyű lenne azt mondani, hogy az én készülékemben van a hiba, de tényleg nem tudom elképzelni, miért nem nyomaszt másokat is annak a szerencsétlen názáreti csodarabbinak a magánya ott fent a hegyen. Pontosabban, azt teljesen megértem, ha olyanokat nem érdekel, akiknek a húsvét mindössze egy hosszú tavaszi hétvége; a szájkeresztényeket nem értem, akik féltéglával döngetik a mellüket, aztán a húsvét csak annyi nekik, hogy “na akkor halleluja, feltámadott, ez itt a Pista bátyám kisüstije, istenisten, addsza közelebb a sonkát”. (A RK pár éve a metrólépcsőn hallotta, amint egy pasas feldúltan azt magyarázza a telefonjába, hogy “Baszdmeg, kurvaélet, reggel párizsis zsemlét ettem, NAGYPÉNTEKEN, mert ELFELEJTETTEM!” Na az ilyeneket nem értem.)

Nyilván persze csinálja mindenki úgy, ahogy tudja meg amire képes, ki vagyok én, hogy beleszóljak mások Pista bátyjának kisüstijébe, a hipokritáknak is éppúgy jut hely a földön, mint a kígyóknak meg galamboknak meg a részecskegyorsítóknak. Különben amúgy, fene tudja, még az is lehet, hogy azok csinálják jól, akik letojják az egészet. Ők legalább biztos nem járnak úgy, hogy felöltöznek “péksütiért indulok” hacukába, aztán rájönnek, hogy tegnap vettek. Én gugufejű.

Na jó, mindjárt átöltözöm nyafogóruhába, aztán fejest ugrom a ficlik közé, hátha attól jobb lesz.

A jelen áutfitből a csizma meg a póló sorsa még mindig bizonytalan, de ennek a szoknyának kihasználatlanság meg gyűrődékenység miatt mennie kell, bármennyire szeretem a tüllös virágait. Esetleg varrni belőle valami tök más holmit? Hm.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2017/04/13 hüvelyk eská, tavasz

 

2 responses to “4/225 – Nem elfelejteni

 1. Csőrike

  2017/04/13 at 07:04

  Pedig milyen jó a szoknya szabása. De teljesen megértlek. (Látnád a passióban, N.B. liturgia alatt! annál a résznél, hogy “Halálosan szomorú a lelkem. Maradjatok itt és virrasszatok velem!” mindenki csak a hosszú duma végét várja, na, mikor jönnekmá a kórusok?? azt a szunyálást a papi székben… pfuj.)

   
  • mák

   2017/04/13 at 07:06

   Megpróbálhatom átszabni rád valahogy, bár a sikert garantálni nem tudom. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: